GENEL Haber Girişi : 11 Nisan 2019 12:45

YSK kararına göre Bağlar Belediyesi AK Parti’ye

YSK kararına göre Bağlar Belediyesi AK Parti’ye
Yüksek Seçim Kurulu, Kamu Hükmünde Kararname ile ihraç edilen belediye başkanlarına mazbatalarının verilmeyeceği, bu yerlerde seçimi ikincilikle bitiren adaylara mazbata verileceği kararına vardı.
Bu karara göre Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ni kazanan HDP’li başkan adayı Zeyat Ceylan yerine ikinci en çok oyu alan AK Partili Belediye Başkan Adayı Hüseyin Beyoğlu Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak.  

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart'ta belediye başkanı seçilen ancak daha önce KHK ile kamu görevlerinden ihraç edilen kişilere mazbata verilmeyeceğine karar verdiği belirtildi. YSK'nin kararına göre bu belediyelerde seçim yarışını ikinci bitiren isimlere mazbata verilecek. YSK’nın bu kararına göre 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Diyarbakır’ın en büyük merkez ilçelerinden biri olan Bağlar’da oyların yüzde 70.33’nü alarak belediye başkanı seçilen Zeyat Ceylan’ın öğretmen olarak görev yapmak iken KHK kapsamında ihraç edildiği gerekçesiyle mazbata alamayacağını onun yerine AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı olarak ilçede ikinci en çok oyu alan Hüseyin Beyoğlu belediye başkanı olarak görev alacak.  
Ne olmuştu? 

AK Parti Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan adayı Hüseyin Beyoğlu, HDP'nin Bağlar Belediye Başkan adayı Zeyyat Ceylan'ın öğretmen olarak görev yapmakta iken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacağına ilişkin dilekçesi ile İl Seçim Kuruluna başvuruda bulunmuştu. AK Partili Hüseyin Beyoğlu, mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya verilmesi gerektiğini ileri sürmüştü. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.