GENEL Haber Girişi : 08 Temmuz 2020 22:05

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN, YOL SONUNDA YAPILDI

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN, YOL SONUNDA YAPILDI
D.BAKIR- Uzun yıllardan beridir, adeta yılan hikâyesine dönen Diyarbakır Merkez İlçe Yenişehir Dönümlü Mahallesinin, asfalt yol çalışması jet hızıyla tamamlandı.
Bugüne kadar bir çok defalar, yazılı ve görsel basına da konu olan Yenişehir ilçesine bağlı 450 Evler kavşağı ile Dönümlü mahallesini birbirine bağlayan ve devamında yaklaşık olarak dokuz, on Köy grup bağlantılı yolun hemen başlangıcında bulunan Özel Canseven Koleji’nin kurucusu ve İş adamı Hamit Canseven’in uzun uğraşları ve yoğun girişimleri sonucu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan yol, hizmete girdi.


Aynı zamanda Güneydoğu Eğitim ve Araştırma Derneği Genel Başkanı olan Eğitimci ve iş adamı Hamit Canseven, konuyla ilgili olarak Haber merkezimize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Uzun yıllardan beridir, bu güzergâhta hizmet sunan Özel Canseven Kolejinin Kurucu Müdürüyüm.



İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDER HALE GELMİŞTİ

Bahse onu olan yerin yol yapım çalışması ile ilgili mahalle sakinlerinin, çalmadıkları kapı, gitmedikleri yetkili kalmamıştı. Hatta defalarca Yerel ve ulusal basına bile konu olan bu güzergâhtaki yol adata birçok işyeri için kapanma sebebi olduğu gibi, birçok hastalığı da içinde barındırıyordu.

Daha önceki Belediye yönetimleri ve yetkililere bildirilmesine rağmen herhangi bir ıslah çalışması dahi yapılmamış, her seferinde türlü mazeretlerle geçiştirilerek, bölge halkı ve güzergâh esnafları görmezden gelinmişti.

Yeni gelen Valimiz Sayın Münir Karaoğlu’nun talimatı ile yolun temizlenip Asfaltlanması, iki gün gibi çok kısa bir süre içinde tamamlandı.
Böylelikle halka hizmetin, Hakk’a hizmet olduğu düsturuyla yola çıkanların, gerçekten hizmetin sözle değil, gerçek manada icraatla olduğunu bir kez daha görmüş olduk.



Şahsım ve Şahsıma bağlı Özel Kurumlarım adına, temsil Ettiğim Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve bağlı olduğum kuruluşlarımızın adına, mahalle sakinlerimiz ve bütün bölge esnafımız adına, Diyarbakır Valimiz Sayın Münir Karaoğlu’na, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanımız Kendal Okutucu’ya ve Asfalt Şube Müdürümüz Sayın Hanifi Kaymak beye, en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz.

Gerçekten halka hizmetin, Hakk’a hizmet olduğu şiarını nihayet Sayın Valimizin başkanlığında bu defa gördük.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.