GÜNDEM Haber Girişi : 19 Haziran 2024 15:09

Yardımeli Derneği 2024 Kurban Organizasyonu ile Dünya Genelinde Yardım Eli Uzatıyor

Yardımeli Derneği 2024 Kurban Organizasyonu ile Dünya Genelinde Yardım Eli Uzatıyor
Merkezi İstanbul’da bulunan Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, dünyanın dört bir yanına giderek kıtlık, doğal afet, savaş, göç ve sefaletle boğuşan ihtiyaç sahiplerine kurban yardımlarında bulunmaya devam ediyor.

Uluslar Arası Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sadık Danışman, Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşları arasında yer alan Yardımeli Derneği, 30 ayrı ülkede 110 görevli ekibi ile dünyanın dört bir yanına bayram sevinci yaşatıyor.



Yardımeli Derneği, bu yıl da “Kurbanlar Kardeşliğe, Fidanlar İnsanlığa” sloganıyla yola çıkarak, kardeşlerimize kurbanlar, insanlığa ise fidanlar ulaştırmayı hedefliyor. Kurbanlarımız kardeşliğimiz için dua olurken, fidanlar da insanlık için göğe açılmış dua olacak. 2024 Kurban Organizasyonu kapsamında kesilen her kurban için meyve fidanları toprakla buluşturulacak.


Gazze’ye Ulaşan Yardımlar


Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Yardımeli Derneği, Mısır’ın başkenti Kahire’de kesilen kurbanların soğuk zincir ile Gazze’ye gönderilmesini sağladı. Siyonistlerin yaptığı soykırım ve vahşet sonucu harabeye dönen Gazze’de elektrik, su ve yemek pişirme imkânlarının sağlanamamasından dolayı, kesilen kurbanların kavurma haline getirilerek bayram sonrası Gazze’ye ulaştırılması planlandı. Böylece kurban etlerinin zayi olmasının önüne geçilmiş olacak.



Bulgaristan'dan Diyarbakır'a: Kurban Yardımları Devam Ediyor

Yardımeli Derneği, Bulgaristan’ın eski Cuma şehrinde Müslüman kardeşlerimize kurbanlarımızı kesip dağıtırken, Diyarbakır’da ise 670 aileye 3’er kg et ulaştırdı. Diyarbakır temsilcisi Mustafa Sürer, din, dil, ırk ve renk ayrımı gözetmeksizin kurban etlerini yetim ve yardıma muhtaç ailelere, depremzedelere teslim ettiklerini belirtti. Sürer, “Mısır’ın başkenti Kahire’de keserek soğuk zincir ile Gazze’ye göndererek, Siyonistlerin yaptığı soykırım ve vahşet sonucu Gazze harabeye dönmüş durumda ve büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Gazze’de elektrik, su ve yemek pişirecek yeterli imkânın hala sağlanamamasından dolayı yaptığımız görüşmeler ve istişareler sonucunda Yardımeli Derneği’ne Gazze şartlı tevdi edilen kurbanların Kurban Bayramı içinde kesilip kavurma haline getirilerek 5’şer kiloluk paketler halinde bayram sonrasında Gazze’ye ulaştırılması kararı alınmış ve planlanmıştır. Böylece kurban etlerinin zayi olmasının önüne geçilmiş olunacaktır. Yardımeli Derneği olarak tüm gönüllü bağışçılarımızın Filistin/Gazze halkıyla gösterdikleri yardımlaşma ve dayanışma için şükranlarımızı ve dualarımızı sunuyoruz” dedi.

 

Kardeşlik ve Dayanışma İçin Teşekkürler


Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sadık Danışman, “Hayır hasenat sahiplerinden Allah razı olsun. Bizlere kalacak bir duadır. Mazlumların duası bizlere yeterlidir. Bizler Allah için mücadelemizi yapmaktayız” diyerek tüm hayırseverlere teşekkür etti. Derneğin, Anadolu’dan Balkanlar’a, Asya’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Kafkaslara kadar geniş bir coğrafyada on binlerce aileye ulaştığını belirtti.



Afrika ve Asya'da da Yardımlar Sürüyor


Yardımeli Derneği, Afganistan’dan Nijerya’ya, Moritanya’dan Pakistan’a kadar geniş bir bölgede kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştiriyor. 18 yıldır süregelen bu organizasyonlar, milyonlarca ihtiyaç sahibi kardeşimize kurban paylarını ulaştırarak, onların yüzlerini güldürmeye devam ediyor.
Yardımeli Derneği, ülkemizde ve yurt dışında 20 farklı bölgedeki temsilci ve ekipleri ile bu bayramda da yardıma muhtaç insanların ve yetim ailelerin gönül kapılarını çalarak, onlara kurbanlarını takdim etmeye devam ediyor. Kuruluşundan bugüne kadar binlerce bağışçı ve gönüllüsünün desteği ile çalışmalarını sürdüren Yardımeli Derneği, yardımlarıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor.



Yardım Eli Derneği sayesinde her yıl et yüzü gördüklerini dile getiren ihtiyaç sahibi vatandaşlardan Ali Kapuş ise, “Allah razı olsun Yardım Eli Derneğinden  her yıl sayelerinde et yüzü görüyoruz. Bizleri unutmuyorlar düzenli gıda yardımlarıda yapıyorlar bizleri onlar sevindiriyorlar, Allah’ta onları sevindirsin her zaman duacılarıyız” diye konuştu. 

 

 



Bu yıl da Yardımeli Derneği’nin kurban organizasyonları ile birçok ihtiyaç sahibine bayram sevinci yaşatılacak ve fidanlar insanlık için bir umut olacak. Yardımseverlerin desteğiyle, kardeşlik ve dayanışma her geçen gün daha da güçleniyor.