GENEL Haber Girişi : 03 Mayıs 2019 22:55

‘Vadi İzmit’ kaliteye doyuracak!

‘Vadi İzmit’ kaliteye doyuracak!
Diyarbakır’ın en büyük inşaat firmalarından biri olan Bektaş İnşaat 19 ay önce Vadi İzmit’in temelini attı. “Kocaeli’de Vadi İzmit’ten daha iyi bir inşaat projesi yok” Cuma Ali Bektaş her malzemenin birinci kalite olduğunu, amaçlarının daha fazla kâr etme

Cuma Ali Bektaş ismini 1 yıl öncesine kadar neredeyse hiçbirimiz bilmiyorduk. Çoğumuz için haber alma sınırı Ankara’ya kadar. Ötesinde ne var ne yok, kim ne iş yapar, kim işini nasıl yapan pek bilen yok. Cuma Ali Bektaş, Diyarbakırlı. Bektaş İnşaat’ın sahibi. 1 yıl önce İzmitBelediyesi tarafından gerçekleştirilen konut ihalesini kazandı ve Gültepe’de Vadi İzmit projesine başladı. Neredeyse hepimiz Bektaş ismini o zaman duyduk. 7 ay önce başlayan Vadi İzmit’in satış ofisinde Cuma Ali Bektaş’la buluştuk ve merak edilenleri sorduk… Cuma Ali Bektaş sireti suretinde bir isim. İçi dışına yansıyor. Yapmacık değil. Samimiyeti ilk dakikada anlaşılıyor. Projeyi inşaatı konuşmak için oturduğunuz masada doğu ve güneydoğu illerini tek tek geziyorsunuz adeta. 



Yemeklerden, kültürden, batıyla ilişkilerden… Yaklaşık 4 saat birlikteydik Cuma Ali Bektaş’la. Bir ara Körfez’e, Narin’e lahmacun yemeye gittik ki, bilen bilir bu kent en iyi lahmacunudur… Birazdan okuyacağınız kısım kültürel mirasımızı, yöresel yemekleri içermiyor. Cuma Ali Bektaş kimdir, neden şehrimizde inşaat yapıyor, diğer inşaat firmalarından farkı nedir… Bunları paylaşacağım sizinle. Yemek ve doğu kültürünü konuşmak istiyorsanız bir zahmet Gültepe’ye, Vadi İzmit’e gidin. Geri çevireceğini hiç sanmıyorum, bütün yöresel-kültürel sorularınızı cevaplayacaktır…

MESLEK BABADAN GELİYOR

Cuma Ali Bektaş, mesleğini babadan devralmış. Meslek lisesinde inşaat okuduktan sonra 1999 yılında baba şirketinin başına geçmiş. Bektaş İnşaat markası Kocaeli’de yeni olsa da Diyarbakır ve Urfa’da referans gösterilen saygın bir firma. Bugüne kadar Diyarbakır’da 1.000, Urfa’da 150 konut inşa eden Bektaş İnşaat’ı anlatan Cuma Ali Bektaş, “Biz doğuda inanın 10-15 yıl ilerideyiz inşaat sektöründe. Orada yapılan orta karar evler buradaki rezidanslardan daha kaliteli. Ancak bu bilinmiyor, duyulmuyor. Siyasi olaylar, tartışmalar bunun önüne geçiyor. Bizim şirketimizi babam kurdu. 1999 yılında ben başına geçtim. Devletimize taahhütlü işler de yaptık, kendi konut projelerimizi de hayata geçirdik” dedi.

ADAMSAM, DAHA İYİSİNİ YAPARIM

Kocaeli’ye açılma fikrinin nereden geldiğini de ifade eden Bektaş, “Ben aslında İstanbul’da yatırım yapmak istiyorum. Bölgede araştırma yaparken İzmit Belediyesi’nin ihalesinden haberdar olduk. Geldik, inceledik. Bölge bizim istediğimiz gibiydi. İhaleye girdik ve kazandık. İlk işimiz örnek dairelerimizi satış ofisimizin hemen yanında inşa etmek oldu. Bizim prensibimizdir, örnek dairemizi inşa etmeden, katalogdan satış yapmayız. Şimdi örnek dairemizi inşa ettik, vatandaşlar burayı gördü ve aldı. İnanın ben her gün daha iyisini nasıl yaparım diye düşünüyorum. Ben adamsam örnek daireden çok daha iyisini ortaya koyabilmeliyim. Mesela dış cephe kaplamasını 2-3 kat fazla maliyetle değiştirdim. Şimdi örnek daireyi görüp satın alan vatandaşlar evleri teslim aldıklarında bakacaklar ki çok daha iyi olmuş. Bizim içimizde aç gözlülük yok. Çok kar edelim diye bir hırsımız yok. Mahcup olmayalım tek istediğimiz bu” şeklinde konuştu.

18 AYDA TESLİM EDİLECEK

Proje süreciyle ilgili de bilgi veren Cuma Ali Bektaş, “Biz belediye ile imzaladığımız sözleşmenin de üstüne çıkıyoruz. Örneğin bizim sözleşmemizde aqupark yok. Ancak biz havuz ve aquparkı cebimizden ödeyerek, maliyetimizi artırarak koyduk. 16 Eylül 2017’de inşaat çalışmalarımız başladı. Şu anda 7 ay içerisinde işlerimizin yüzde 80’inini tamamladık. Diyarbakır’dan kendi ekibimizle geldik. Bu bizim için büyük bir avantaj. Ekip şantiyede kalıyor. Yok yağmur yağdı, yok fırtına var gibi bahanelerle inşaatımız durmuyor. İnanın çoğu zaman günde 20 saate varan bir çalışma sergiliyoruz. Taahhüt süremiz 24 aydı ancak şimdiden 18 aydan evvel teslim edeceğimizi söyleyebiliyoruz. Kocaeli’de inşa süresi anlamında bir rekor kırmış olacağız.

BALKON VE MUTFAĞIN ÖNEMİ

Projemizde 433 konut var. Bunların 9’u villa. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerimizde tam 29 çeşit büyüklük seçeneği bulunuyor. Projemizin en büyük artısı balkon ve mutfak. Şimdilerde yapılan evlere bakıyorum, balkon yok denecek gibi, mutfakta iki kişi yan yana duramıyor. Halbuki biz en çok mutfak ve balkonda vakit geçiriyoruz. Kışın işten dönünce yemek yiyoruz, açıp mutfakta bir şeyler okumak, izlemek istiyoruz. Değil yemek masası, televizyon koyacak alan yok şimdiki projelerde mutfaklar için. Biz bu konuyu çok düşündük ve geçmiş dönemlerde inşa edilen evlerde olduğu gibi inşa etme kararı aldık. Mutfağımıza çok rahat 6 kişilik yemek masası sığabiliyor. Balkonlarımız ise 30 metrekareyi buluyor. Hepsinin önünde 1 metre pay var. Böylece hiç kimse bir alt katındaki komşusunu göremiyor. Yüzde 99 mahremiyet var. Bu çok önemli.

KENDİ PROJEMDE OTURACAĞIM

Vadi İzmit projesi için tek bir lire kredi kullanmadık. Tamamını kendi öz sermayemiz ile yapıyoruz. Bizim Bektaş İnşaat olarak ne bir kimseye 1 lira borcumuz var ne de bir kimseden 1 lira alacağımız var. İşlerimizin tamamını nakit olarak yapıyoruz. Projemizde 262 bin liraya da daire var, 1 milyon 300 bin liraya da villa var. Ben kendim için bir dubleks daire ayırdım. Burada oturacağım. Kocaeli’de müteahhitlerin büyük bir kısmına baktım kendi projelerinde oturmuyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ben kendi oturmayacağım daireyi nasıl satarım? Biz Bektaş İnşaat sonra artık Kocaeli’de varız. Ben artık Kocaeli’de yaşayacağım. Vadi İzmit’te yaşayacağım. Kendim için nasıl bir daire yapıyorsam projemizde yer alacak herkes için de öyle daire yapıyorum.

7 AYDA YÜZDE 100 KAZANDIRDIK

Vadi İzmit daha 7 ayda insanlara çok büyük paralar kazandırdı. Lansmanımızda ev alanlar şu anda yüzde 100 kar ettiler. Bu kadar çabuk değerlenen başka bir projenin Kocaeli’de var olduğunu sanmıyorum. Bir projemiz bitmeden bir başka projeye başlamıyoruz. Bu bizim için önemli bir prensip. Vadi İzmit sonrasında yeniden Kocaeli’de yatırım yapacağız. Nereye yatırım yapacağımız henüz belli değil. Ancak şunu söyleyebilirim, ‘Şu bölge değerli, şu bölge değerleniyor’ diyerek hareket etmeyeceğiz. Vadi İzmit tamamlandığında bizi öyle bir tanıtacak ki, bütün kent bilecek, Bektaş İnşaat nerede proje yaparsa orası değerlenir. Ben sadece parayı ortaya koyup arkama yaslanmıyorum. Böyle bir müteahhitlik anlayışım yok. Yıllarca sektörde çalıştım. Her sabah satış ofisimize geliyorum, mesai bitine kadar arkadaşlarımızla birlikte çalışıyorum. Bu sebeple başarımızın arkasında bir sır aramaya gerek yok. Başarımızın arkasında emek var.

Kaynak:kocaelibarisgazetesi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.