GÜNDEM Haber Girişi : 06 Eylül 2023 15:57

Uz.Dr. Yaman: Erken teşhis hayat kurtarır

Uz.Dr. Yaman: Erken teşhis hayat kurtarır
Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Sağlık Müdürü Uz. Dr. İbrahim Halil Yaman, Çermikli vatandaşları ilçelerinde başlayan meme ve rahim ağzı kanseri erken teşhis taramasına davet ederek, "Erken teşhis hayat kurtarır" dedi.

Çermik İlçesi'nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen mobil KETEM aracı Çermikli vatandaşların hizmetine sunuldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çermik İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. İbrahim Halil Yaman, mobil KETEM aracının vatandaşlara ücretsiz bir şekilde hizmet vereceğini belirterek vatandaşları davet etti.

Kanserin günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Uz.Dr. Yaman, "Kanser günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olup gündemdeki yerini korumaktadır. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir.

Meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri erken teşhis programı kapsamında taramaya erişimi kolaylaştırmak için mobil KETEM aracı İl Sağlık Müdürümüz Dr. M. Hakan Pamukçu tarafından Çermik ilçemize gönderilmiştir. Sağlık müdürümüz Dr. M. Hakan Pamukçu'ya teşekkür ederiz.




Yüksek kaliteli meme ve rahim ağzı kanseri erken teşhis taramasına ulaşımı kolaylaştırmak için gelmek isteyip te kendi imkanlarıyla gelemeyen  vatandaşlarımızı, köylerden kendi araçlarımızla getireceğiz. Vatandaşlarımızı, ihtiyaçları olan bu sağlık hizmetinden faydalanmaya davet ediyoruz. Bu hizmet karşılığında vatandaşlarımızdan her hangi bir ücret alınmayacaktır. Tüm personel ve tıbbi cihazlarımızla halkımıza hizmet vermeye hazırız" diye konuştu.