GENEL Haber Girişi : 29 Şubat 2020 00:22

TOSUNLU: BU ACIYI TARİF ETMEYE KELİMELER KİFAYET ETMEZ

TOSUNLU: BU ACIYI TARİF ETMEYE KELİMELER KİFAYET ETMEZ
Güçlü Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GÜÇSİYAD) Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu, Suriye’nin İdlib kentinde, rejim güçlerinin kalleş saldırısı sonucu 33 Askerimizin şehit olmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Millet olarak son derece zor ve acı günler yaşadığımızı belirten GÜÇSİYAD Başkanı Mervettin Tosunlu, mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Meşruiyetini kaybetmiş, uluslar arası arenada güveni dibe vurmuş rejimlerin yaptığı gibi, eli kanlı Suriye rejimi ve tetikçileri de, hain saldırılarına devam etmekteler. Suriye rejimi ve ona kol kanat gereken İran ve Rusya’nın bu kanlı ellere hamilik yapmaları, akıl ve izan ile bağdaştırılamaz. 33 Askerimizi, sinsice planladıkları saldırı ile şehit etmeleri, 32 askerimizi de yaralamaları, artık tamamen kontrolden çıktıklarını ve akıl tutulması yaşadıklarını göstermektedir. Saldırıdan sona yaptıkları ‘Biz orada Türk askerinin olduğunu bilmiyorduk’ türündeki ifadeler ise, tamamıyla hedef saptırmaya yönelik olup, uluslar arası kurallar ve angajmanlarla bağdaşmayan bir tutumdur. Elbette ki devletimiz güçlüdür ve bu saldırıya zaten anında karşılık verip, rejim güçlerini yoğun bir bombardımana tuttuk. Kararlı bir şekilde, devletimiz en üst düzeyde, bütün dünyaya mesajlar verdi ve sert tepkiler gösterildi. Diliyor ve temenni ediyoruz ki, bu son olsun. Yoksa bin yıllık bir devlet geleneği olan bizler, meydanı böyle çapulculara bırakacak değiliz. Diplomasi ve uluslararası alanda devlet başkanları, cumhurbaşkanları ve başbakanlar nezdinde, girişimler devam ederken, sahada da vatanımızı hedef alan her türlü kalleş saldırı, en ağır biçimde cevabını alacaktır. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Şu hususu özellikle belirtmek isterim ki, başta küresel güçler olmak üzere, bir çok devlet, özellikle İslam Alemi ve Ortadoğu coğrafyası üzerinde kendince hesaplar yapmaktadır. Herkesin kendine göre hesapları vardır. Kan döken, zulüm eden, her türlü sinsi tezgâhlara payanda olanlar unutmasınlar ki, Cenabı Allah’ın da, bir hesabı vardır ve o kutlu gün geldiğinde, zalimler tıpkı geçmiş zamanlarda oldukları gibi, kaçacak delik arayacak, yaptıklarına bin pişman olacaklardır. Bu vesileyle, aziz şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.