GENEL Haber Girişi : 02 Şubat 2019 21:38

Sur'un gönlüne taht kurmuş Adil Aydın encümen adayı

Sur'un gönlüne taht kurmuş Adil Aydın encümen adayı
Diyarbakır'ın kalbi olarak bilinen Sur İlçesi'nde 39 yıldır esnaflık yapan ve adeta bir muhtar edasıyla Sur halkıyla yakından ilgilenen Diyarbakır Bakkalar ve Bayiler Şekerciler Yönetim Kurulu üyesi Adil Aydın AK Parti'den encümen adaylığı için başvuruda
 Sur esnafı başta olmak üzere Sur'da yaşayan vatandaşlarda Adil Aydın'ın encümen olarak seçilmesi için destek veriyor. 

31 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye başkan adayları kadar encümen aday adayları da dikkatleri çekiyor. Bir çok encümen aday adayının bulunduğu Sur ilçesinde bulunan esnaflar ve vatandaşlar kendi istedikleri kişilerin encümen adayı olarak seçimlerde yarışmasını temenni ettiler. Vatandaşlar ve esnaflar 39 yıldır Sur'da esnaflık yapan ve Sur esnafı için her platformda mücadele veren Adil Aydın'ın Sur Belediye encümen  adayı olarak gösterilmesini talep ettiler.



Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde yaklaşık 39 yıldır esnaflık yapan, 2 çocuk babası Diyarbakır Bakkallar ve Bayiler Şekerciler Yönetim Kurulu üyesi Adil Aydın'ı Surlu vatandaşlar Belediye meclis üyesi  olarak görmek istiyor. Gerek sosyal paylaşım sitelerinde gerekse Sur'da esnaf ve vatandaşların bir araya gelerek yaptığı istişarelerde Sur Belediye Meclis adaylığına Sur'dan birinin getirilmesi konusunda fikir alışverişi yapılıyor. Vatandaşların konuştuğu isimler arasında en iddialı isim ise, Diyarbakır'da renkli simalar arasında yer alan ve 39 yıldır Sur'da esnaflık yapan, Sur esnafına verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren ve Sur halkı tarafından da sevilen sayılan bir insan olan Adil Aydın konuşuluyor. Adil Aydın'ın Sur Belediye meclis üyesi Adayı olması için yapılan çağrılara Aydın'da seyircisiz kalamadı ve Sur Belediyesi Encümen adaylığına başvuruda bulundu.


  
Öte yandan, Sur'da yaptığı basın açıklamaları ile dikkatleri çeken ve her zaman Sur esnafına verdiği destek ile herkesin derdine derman olan Adil Aydın, defalarca tehdit almasına rağmen yılmadan Sur'daki esnafa destek veriyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda işyerine düzenlenen saldırıyla da ismini duyduğumuz Adil Aydın 39 yıldır Sur'da esnaflık yapıyor. 



Sur esnafı olarak Adil Aydın'ı belediye meclis üyesi  olarak görmek istediklerini belirten ve kendisi de Sur'da 50 yıldır esnaflık yapan İzzet Dayan, "Halkın sıkıntıları için gecesini gündüzüne katacaksın çevre düzenlemesi için, evinden gelip işçilerin başında duracaksın siyasi parti gözetmeksizin halkla içiçe olup herkesin ve her kesimin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır yeter ki gönüllere köprü kuralım insanları kaybetmek yerine kazanalım diye gayret sarf et, ama seçimler geldiğinde de halk için uğraşan halkın sevgi ve saygısını kazanmış biri değil de halkın sevmediği ya da beğenmediği kişileri aday göstereceksin ve değişen birşey yok kazanmak için onca çaba boşa gitsin sonra herkes evine çekilsin hiçbir şey olmamış gibi ve bütün yük yine sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın omuzlarına kalsın ben bunu sindirmek istemem.



Kazanmak ve kazanmamak arasında ki fark şu halk incinen gönüllere şefkatli bir dokunuş istiyor kendisine kapanan kapıların açılmasını istiyor, halk kendinden kendini anlayan halk için de saygınlık kazanmış samimiyet sağlamış birini istiyor. Halk bunları istiyor ki gönüllerden gönüllere köprü kurulsun ve o bağ rantla değil hizmetle değil samimiyetle dürüstlükle inşa edilsin. Demir paslanır gücünü yitirir bina yıkılır samimiyetle kurulan hiçbir şey yıkılmaz. Bence halkın isteklerini dikkate alın, bence Adil Aydın bu iş için biçilmiş kaftan hele bir de belediye seçimlerine bu kadar az zaman kalmışken bence iyi düşünün eminim ki bu yazıyı okuyunca Adil abi şaşıracak ama biz kendisini bu işe uygun görüyoruz" diye konuştu. 



Adil Aydın'ın Sur için yaptıklarının azımsanmayacak kadar çok olduğunu belirten Sur Esnaflarından Serdar Akşit ise, "Adil Aydın kapısına kim giderse gitsin hürmetkarlığı ile saygınlığı ile sur esnafının kalbinde taht kuran ve aynı zaman da fakir fukara babası yardımsever bir insandır. Adeta bir siyasetçi bir muhtar gibi görev yapan bunu da gönüllü olarak kendi  yaparak almış olduğu dualar her zaman takdire şayandır. Böylesi bir değerli insanın halkın sorunu kendi sorunuymuş gibi fedakarlık yapan ve gerek taziyelerde gerek hastaları  ziyaret ederek herkesin sevdiği önemli bir şahşiyettir. Sur halkı  meclis üyeliği çok önemli değil önemli olan halka destek veren halkın sorunlarını çözen bir insanın  bu göreve gelmesidir. Bizler hazırız hangi parti olursa olsun biz adil beyin yanındayız bir dava adamıdır" diye konuştu.  




Dermanbaba lakaplı hayırsever  Yılmaz Acu'da "Adil Aydın önemli bir değerdir insanlığa hizmet için mücadele ediyor fakir fukara dostudur  insanların sıkıntılarını çözen dertlerine  çözüm getiren bir yardımseverdir. Kazandığı ekmeğini Sur halkıyla paylaşan çok değerli bir insandır. İnşallah encümenlik için sahip çıkarlar. Artık güzel insanlara sahip çıkılsın. Bunu unutmayınki hizmeti güzel  insanlar yapar hak hukuka riyate eden bir halkın sevdiği renkli simalardandır. Bizde elimizden gelene kadar sahip çıkacağız herkes seviyor" dedi. 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.