GENEL Haber Girişi : 08 Kasım 2018 00:19

Sur'da Şafak Yontürk sesleri

Sur'da Şafak Yontürk sesleri
31 Mart 2018'de yapılacak yerel seçimlerde aday adaylarının isimleri netleşirken adaylar arasında güçlü isimlerde yer alıyor. Diyarbakır'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları için bir çok aday yer alırken, vatandaşlarda sevdikle
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar ise, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana partinin çeşitli kademelerinde görev yapan ve şuan AK Parti Sur İlçe Başkanı olarak görev yapan Şafak Yontürk'ü, Sur Belediye Başkan adayı olarak görmek istediklerini beyan ettiler. 


Yaptığı başarılı çalışmalar ile Sur halkının gönlünde taht kurmayı başarın Şafak Yontürk'ün belediye başkan aday adaylığı olması yönünde Sur halkı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde Sur sokaklarında Yontürk'ü ismi yankılanırken, Sur halkı Yontörk'ü şimdiden belediye başkanı olarak görüyor. 



1997 yılında Anavatan Partisi'nde siyasete başlayan Şafak Yontürk, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana partinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Diyarbakır'da hem başarılı bir siyasetçi hemde başarılı bir işadamı olarak bilinen Yontürk'ün aday adaylığı ise Sur'da sevinçle karşılandı. Sur halkı tarafından sevilen ve sayılan biri olarak gösterilen başarılı siyasetçi Yontürk, Sur'da vatandaşlarla yaptığı ortak çalışmalar ile adını sıkça duyurmayı başarmıştı. Genç ve tecrübeli siyasetçi Şafak Yontürk için Sur halkı da adeta seferberlik başlattı. Sur'un her sokağında Şafak Yontürk'ün belediye başkanı olması yönünde vatandaşlar tarafından konuşmalar yapılırken, sosyal medyada da adeta Yontürk için paylaşımlar çığ gibi büyüyor.  



Şafak Yontürk kimdir? 

1997 yılında Anavatan Partisi il yönetim kurulu üyeliğine seçildim. 2002 Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Sur ilçesi Karabaş  Köyü Köy Temsilciliği görevini yaptı. 2006 yılında yapılan AK Parti il kongresinde il yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2007 yılında AK Parti Mali ve İdari İşler İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008 yılında kurulan dört merkez ilçeden Sur ilçesine ilçe başkanı olarak atandı. 2011 yılında AK Parti Diyarbakır milletvekilliği aday adaylığında bulundu. 2014 yılında AK Parti Diyarbakır Sur ilçesi belediye başkanlığı aday adaylığında bulundu. 2014 yılında yeni kurulan Sur Ziraat Odası Kurucu Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 




2015 yılında kurucusu olduğum AK Parti Sur ilçe başkanlığı görevinden ayrılıp 26. dönem AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı oldu. 2017 yılında  kurucusu olduğum AK Parti Sur ilçe başkanlığına tekrar ilçe başkanı  olarak atandı ve  görevini  yürütmekte ve Diyarbakır Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Yontürk, yeni kurulan Sur Ziraat Odası Kurucu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Öte yandan, İlk öğrenimini Karabaş köyünde, Orta öğretimini Diyarbakır Ali Emri Orta Okulu, Lise öğrenimini ise Açık Öğretim lisesinde tamamladı. 
  

ÖZEL HABER.YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.