GENEL Haber Girişi : 23 Aralık 2018 18:56

Şükrü Abay güven tazeledi

Şükrü Abay güven tazeledi
Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneğinin 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Cigerğun Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirilen Kongre'de başkanlığa yeniden Şükrü Abay getirildi.
Diyarbakır'da kanser hastalarıyla ilgili çalışma yürüten Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği 2. Olağan Kongresi gerçekleşti. Cigerğun Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye AK Parti İL Başkanı Süleyman Serdar Budak, Ak Parti MKYK üyesi Allaattin Parlak, MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) kurucu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel,

 

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Veysel Haksöyler, Siyasetcçi yazar Mahmut Şimşek, AK Parti Hani Belediye Başkan Aday Adayı İşadamı Ali İhsan Elbey, Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İL Başkanı Atilla Kaymaz, Yönetmen Tolga aÖztürk, AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ali Kırsaçlı, AK Parti Bağlar Belediye Başkan Aday Adayı Şefike Cihan Kızılkan,




AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Aday Adayı Tuba Nergiz Er, Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir AK Parti yöneticileri, STK temsilcileri, kurum temsilcileri kanser hastaları ve aileleriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

  



Açılış konuşmaları ve istiklal marşının okunmasının ardından slayt gösterisi ile dernek çalışmaları anlatıldı. Daha sonra günün anlamına binaen konuşma yapan Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay kanserle mücadele çalışmalarına değinerek, 25 yıldan bu yana 4 değişik kanser hastalığını atlattığını ve kanserin her evreden de yenilebileceğini söyledi.

  


Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) kurucu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel de, pet şişelerden, naylon poşetlerden ve zararlarından yıllar sonra kanser hastalığına yakalanıldığını belirterek insanların bunlara dikkat etmesi gerektiğini söyledi. 



Başta siyah poşetlerin kanser riskini en çok tetikleyen madde olduğunu belirten Prof.Dr. Temel, "Her gün kullandığımız sayısız ürün, bardak, pet şişe, çatal, kaşık, suni köpükten yapılan kaplar, saklama kabı, oyuncaklar, kırtasiye ürünleri gibi şeylerde bisfenol A, ftalatlar, azo boyar maddeler, ağır metaller gibi maddeler içeriyor, yüksek ısıda gıda ve sıvılara nüfuz ediyor. 




Bu maddeler, triod, büyüme hormonu, östrojen ve testesteron hormonlarının üretimini azaltıyor. Plastiklerdeki bu hammadeler obeziteye yol açıp, diyabet, astım kalp-damar hastalıkları ve karaciğer hasarına neden oluyor. Meme ve prostat kanseri riskini artırıyor" dedi. 





Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sadullah Girgin ise kanser ve meme kanserini anlattı. Daha sonra İskenderpaşa İlköğretim Okulu Folklor Grubu düzenledikleri folklor gösterisiyle büyük beğeni topladı.

  



Son olarak yapılan Yönetim Kurulu Seçiminde Dernek Başkanlığı'na yeniden Şükrü Abay seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine M. Halim Şahin, Mustafa Bozkuş, Asuman Öztarhan, Mehmet Can, Remzi Yılmaz ve Aysel Alpaslan getirildi.

 Denetleme kuruluna ise, Hasan Şahin, Asliye Abay, Emine Yıldırım seçildi. 
Öte yandan, derneğe yaptıkları katkılardan dolayı İskenderpaşa İlkokulu Müdürü Mustafa Bozkuş, Eyüphan Elkurdi ve Asuman Öztarhan'a plaket takdim edildi.  
 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.