GÜNDEM Haber Girişi : 22 Haziran 2024 16:42

Siyasi Kundakçılığa HAYIR! AK Parti Diyarbakır İl Başkanı'ndan Yangınlar Sonrası Açıklama

Siyasi Kundakçılığa HAYIR! AK Parti Diyarbakır İl Başkanı'ndan Yangınlar Sonrası Açıklama
Diyarbakır – AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ve Mardin’in Mazıdağı İlçesi’nde meydana gelen yangınlar sonrası açıklamalarda bulundu.

Başkan Raşit Ocak, herhangi bir doğal afet yaşandığında toplumun tüm bileşenlerinin bir araya gelerek bu durumun üstesinden gelmek için devlet ve millet olarak el ele verdiğini belirtti. Ancak, bu tür durumlarda kişisel çıkarlar ve siyasi hesapların ortaya çıkmasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Ocak, yangınları söndürmek yerine siyasi kariyer peşinde koşan ve toplumun huzuruna zarar vermek amacıyla kamuoyunu yanlış yönlendirenleri "siyasi kundakçılıkla" suçladı. Bu tür tutumların, doğal afetlerin yarattığı acıları ve zorlukları daha da derinleştirdiğini vurguladı.

Yangınları söndürmek için sorumluluk bilinciyle hareket eden vatandaşlara, siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Ocak, bu bilinci göstermeyenlere de "el insaf" dedi. Yangınlar ve diğer doğal afetlerin siyasetten bağımsız olarak tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu ve birlikte hareket edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Ocak, "Siyaset peşinde oy devşirmeye çalışanlar bilmeli ki, dün olduğu gibi bugün de yarın da devlet ve millet el eledir. Toplumun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, bu tür felaketlerin üstesinden gelmenin en güçlü yoludur" diyerek, toplumun birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Raşit Ocak, birlikte bu zor günleri aşacaklarına olan inancını dile getirdi.