GENEL Haber Girişi : 16 Haziran 2020 00:38

SEYDAOĞLU’NUN HİZMETLERİ UNUTULMADI

SEYDAOĞLU’NUN HİZMETLERİ UNUTULMADI
D.BAKIR- Anavatan partisi saflarında iki dönem Diyarbakır milletvekilliği yapmış, daha sonra da Ak partiden Milletvekili Aday Adayı ve Yenişehir Belediye Başkan Adayı olarak, Ak partinin oylarını yaklaşık yüzde 20 oranında artırmış olan Sebgetullah Seydao
Diyarbakır siyaseti için önemli bir kazanım olan ve Bölgemiz genelinde sevilen ve sayılan Sebgettullah Seydaoğlu, bu kentin sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretmek için çalışıp çabalayan nadir siyasetçilerden biridir.


ANAP DÖNEMİNDE YAPTIĞI HİZMETLER UNUTULMADI

Sebgetullah Seydaoğlu’nun, ‘İlk günden bu yana asla değiştirmediği ve eğilip bükülmeden her platformda sergilediği dik duruşuyla, herkese son derece sempatik gelen samimi üslubuyla, geniş halk kitlelerinin gönlünde taht kurmuş bir isim.

Hem ANAP döneminde milletvekili iken ve hem de daha sonra yaptığı hizmetler saymakla bitmez. Milletvekilliği döneminde yaptığı yüze yakın konuşma ile, Diyarbakır ve Bölgemiz başta olmak üzere, ülkemizin kangrenleşmiş sorunlarına dikkat çekerek, çözüm önerilerinde bulundu.



FİLİSTİN’İ ZİYARET EDEN İLK MİLLETVEKİLİ

Ayrıca Milletvekilliği döneminde İnsan Hakları ve Göç Komisyonu başkanlık görevlerinde bulunurken, Filistin, Bosna Hersek ve Çeçenistan’da da bir dizi incelemelerde bulunarak, bunları kamuoyuyla paylaşmıştır. Filistin ziyareti ise başlı başına ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü Filistin’i ziyaret eden ilk Milletvekili olma unvanı, Sebgetullah Seydaoğlu’na aittir.


Erbil’de bulunan Irak Federe Kürdistan Meclisi’ni ziyaretinde büyük ilgi görmüş ve kendisine, Meclis’te konuşma yapma imkânı sunulmuştur.
Ayrıca 28 Şubat post modern darbesinin kararlarını protesto etmek ve baş örtüsü nedeniyle Eğitim hakları ellerinden alınan öğrencilere destek olmak amacıyla, İstanbul Eyüp Camiinde 1100 öğrenciye baş örtüsü dağıtarak, o dönem gerçekten büyük cesaret isteyen bir projeye imza atmıştır.



Güneydoğu Raporuyla Bölgemiz insanlarının sorunlarına adeta tercüman olmuştur. Diyarbakır’ın neredeyse yüz yıla yakın sorunlarından biri olan su sorununu, takipçiliği ve kararlılığı ile çözerek, insanların dualarını almıştır.
Organize Sanayi Bölgesinde bir çok fabrikanın temelini atarak, hem ekonomimize katma değer, hem de istihdama büyük katkılar sağlayarak, haklı olarak gönüllerde taht kurmuştur.



TEKEL tütün fabrikasında, bin iki yüz elliye yakın insanımızın işe alınmasını sağlayarak, işsizliğin adeta tek başına panzehiri olmuştur.

Yine Milletvekilliği döneminde yaklaşık sekiz yüze yakın köye yol, su ve telefon bağlanmış, sayısız okul ve sağlık ocakları açılarak, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın Eğitim ve insanlarımızın hastane ihtiyaçları karşılanmıştır.
Avrupa Birliği parlamentosunda Kürt sorununu dile getirmiş, bir çok köy ve 4 bine yakın köy mezrasının sorunlarını TBMM bünyesine taşımıştır.
İçimizden biri olan Seydaoğlu, Diyarbakır ve Bölgemiz halkının sorunlarını, yüze yakın ulusal televizyon kanallarında dile getirerek, ülkemiz kamuoyunun bu sorunlara dikkatini çekmeyi sağlamıştır.



EVİNİ HALKA AÇTI, EKMEĞİNİ, SUYUNU PAYLAŞTI

Sebgetullah Seydaoğlu, Kürtçe, Farsça, Arapça ve başlangıç seviyesinde Fransızca bilmekte, sürekli kendini yenileyen, bölgesel, ulusal ve uluslar arası konjöktürü yakından takip eden duyarlı bir vatandaş ve siyasetçidir. İlkokul, ortaokul, lise ve yüksek okul tahsilini Diyarbakır’da yapmış olması da, bu kadim kenti ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.



Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sevk ve İdare Bölümü mezunu olması bile, daha gençlik yıllarında nasıl idealist biri olduğuna işaret etmektedir. Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Yöneticiliğinin yanı sıra, uzun yıllar çiftçilik ve ticaret ile uğraşıp, tüccarlık yapmış olması da, zaten sahadan gelen biri olarak, neyin ne olduğunu çok iyi öğrenmesine vesile olmuştur.
Ekonomik durumu elverişli olmayan binlerce hastaya gerek Diyarbakır ve gerekse Ankara’da tedavi imkânı sağlayan, Ankara’da büro açıp, kalacak yerleri olmayanları otelde ağırlayıp, ihtiyaçlarını gideren Seydaoğlu’nun yaptıklarını unutmak mümkün değil.



Yolda kalan garibanlara kol kanat gerip yardımcı olan, binlerce insanın iş güç sahibi olmasına vesile olan, hem TBMM lojmanlarındaki evini, hem de Diyarbakır’daki evini vatandaşlara açan ve tabiri caizse ekmeğini halkıyla paylaşan Sebgetullah Seydaoğlu, her türlü övgüye mazhar bir Diyarbekir beyefendisidir.

Açık sözlülüğü, içinden geçenleri söylemesi, insanlara samimi yaklaşımı onun zaten kalplerde yer edinmesini sağladı.



Son derece olumlu ve büyük bir potansiyele sahip. Siyaset yaptığı dönemlerde, sırf ona oy vermek için bile olsa, sandığa gittiğini beyan eden vatandaşlar vardı. Bugünkü siyasi arenaya baktığımızda Seydaoğlu’nun bu kent için ne kadar önemli bir kişilik olduğu daha net ortaya çıkmakta. 8 yıllık Milletvekilliği döneminde, rüşvet, torpil ve adam kayırmacılığa hep karşı çıkan Seydaoğlu, kimi zaman çalıştığı halde ücretini alamayan işçilerin yanında, kimi zaman pamuk ve fındık işçilerinin yanında olarak onlara yarenlik etti.
İkamet ettiği ve kullandığı aracının dışında bir serveti olmayan, hiçbir zaman ihale ilişkilerine girmeyen, helale haram katmayan Sebgetullah Seydaoğlu, bu yönüyle de günümüz siyasetçilerine örnek teşkil eden bir profil çizdi.




Bir çok ilçenin yanı sıra, yüzlerce köyün yollarını asfalt yaparak, vatandaşların yolculuklarda yaşadığı çilenin sona ermesini sağlayan Seydaoğlu, zaman zaman aleyhine yapılan ve tamamen karalamayı hedefleyen haberler hakkında açtığı davaların tamamını kazanarak, yalan ve masa başında yapılan haberleri tekzip ettirdi ve söz konusu medya kuruluşlarını mahkûm ettirdi. 18 Beldeyi, Belediye hüviyetine kavuşturarak, vatandaşların daha kaliteli ve hızlı hizmet almalarını sağladı.

Sağlık Ocaklarının açılması için verdiği mücadele ile, bir çok köy ve yerleşim biriminde yaşayan vatandaşları, en ufak bir hastalık için, kilometrelerce ötedeki sağlık ocaklarına gitmekten kurtardı.
İplik Fabrikası, MTA ve TEMSAN’ı özelleştirme kapsamından çıkarıp, buralarda çalışan işçilerin hukuki hakları için başlattığı hukuk mücadelesini halen devam ettirmekte.



Köylü vatandaşlarımızın siyasete girmesi için cesaret veren ve önlerini açan Seydaoğlu, Diyarbakırspor’un Süper Lige çıkarak, 4 yıl boyunca ligde tutunabilmesinde en önemli katkısı olan kişi oldu.
Liyakat ilkesinden hiç vazgeçmeyen Sebgetullah Seydaoğlu, Diyarbakır’daki kamu kurum ve kuruluşlara yapılan atamalarda torpile hep karşı çıkarak, izin vermediği gibi, ailesinden kimseyi de hak etmedikleri mevkilere getirmedi. Haksızlıkların karşısında hep dimdik durarak engel oldu.


Anavatan partisi milletvekilliği döneminde, Dicle Üniversitesi’nin Hukuk, Ziraat, İslami Bilimler başta olmak üzere 7 bölümünü açtırarak yaklaşık bin üç yüz Diyarbakırlı vatandaşı işe aldıran, 1. Organize Sanayi Bölgesinde, beraberinde dönemin bakanları ve Başbakan Mesut Yılmaz ile beraber yaklaşık yüz kırk fabrikanın temelini atarak, istihdama ve kent ekonomisine son derece önemli katkılar sununa, Diyarbakır’ın yüz yıla yakın süren içme suyunu, dönemin hükümetleri ve Dünya Bankası’ndan temin ettiği yaklaşık yüz yirmi trilyona varan krediler ile çözen, ülkemizin en geniş kapasiteli hizmet sunan, üç yüz yataklı Doğum Hastanesi’nin temelini attıran Seydaoğlu, hizmetlerine bu süreçte de devam ediyor.



Diyarbakır’ın önemli şahsiyetlerinden olan merhum Seyda babanın torunu olan ve 15 yıldır milletvekili olmamasına rağmen, yine kendisini hizmete adayan Seydaoğlu, sık sık Diyarbakır ve Ankara arasında mekik dokuyarak, halkın sorunlarıyla hemhal olmaya devam ediyor.

Bir yandan Ankara’ya sevki yapılacak hastalar için uğraşan, diğer yandan Çukurova’ya çalışmaya giden mevsimlik tarım işçileri, diğer yandan Ege Denizinde midye çıkararak hayatını idame eden Diyarbakırlı hemşehrilerinin yanında olan Seydaoğlu, bugüne kadar sayısını kendisinin bile unuttuğu kan davası ve husumeti sona erdirdi.



Bine yakın öğrenciye Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden burs, kredi ve yurt imkânı sağlayan, halen çok sayıda öğrencinin okul hayatını sürdürmesi için destek olan, Milletvekili olmamasına rağmen, üç yüz çocuğu sünnet ettiren Seydaoğlu, Milletvekilliği Adaylığı ve Ak parti Belediye Başkan Adaylığı süreçlerinde on bine yakın oy alarak, vatandaşların bir kez daha haklı takdirine mazhar oldu.

Yaklaşık sekiz yüz elli köye içme suyu, bin beş yüze yakın köye yeni trafolar temin ederek, elektrik sistemini yenileten, defalarca kez fabrika ve iş yeri açılışına katılan, düğünlere katılarak mutlulukları, taziyelere katılarak acıları paylaşan Seydaoğlu, binlerce insana ev yardımı, giyecek, kırtasiye, yakacak ve gıda yardımlarında bulundu. Birçok defalar sünnet törenlerine katılarak, ailelerin mutluluklarını paylaştı, özellikle ekonomik durumu elverişli olmayan aileler ile kirve oldu.



Sebgetullah Seydaoğlu, Diyarbakır’ın her şeyin en güzelini hak ettiğini belirterek, ‘Bu onurlu yolculukta, başımız dik, yüzümüz aktır. Mukaddes kentimize hizmet noktasında, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da elimizden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeceğiz.
Allah’ın izniyle, el birliği ve gönül birlikteliği yaparak, İlimize hep beraber büyük hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Hizmete susamış olan halkımıza, en iyi ve kaliteli hizmeti, el birliğiyle beraber getireceğiz inşallah’ şeklinde görüşlerini dile getirdi.

VATANDAŞLAR: ‘SEYDAOĞLU BİR MARKADIR’

Görüşlerini dile getiren vatandaşlar ise, Seydaoğlu’nun bir marka olduğuna dikkati çekerek, şunları söylediler:

‘Sayın Sebgetullah Seydaoğlu, özü sözü bir, harbi ve samimi bir Diyarbekir çocuğudur. Kentimize sayısız hizmetleri olmuştur. Saygıdeğer, köklü bir ailenin mensubudur. Dar günlerimizde bizlere yardıma koşması, takdire şayan bir davranıştır. Sayın Seydaoğlu, bir Diyarbakır aşığı olduğunu her fırsatta kanıtlamış birisidir. Diyarbakır’da çok büyük bir ağırlığı, seçmenler üzerinde saygınlığı vardır.



Binlerce insana istihdam olanağı sağlamış, ekonomik durumu elverişli olmayan kardeşlerimize ayni ve nakdi yardımlar sağlamış, hemşehrilerimizin kötü günlerinde yanlarında olacak, yarenlik etmiştir.
Sayın Sebgetullah Seydaoğlu gibi, hep halkını ve mukaddes Diyarbakır’ın gelişmesini hedefleyen siyasetçilerin sayısı ne kadar artarsa, sorunlarımızın çözümü ve kentimizin gelişmesi de o kadar sağlıklı olur’ şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.