GENEL Haber Girişi : 28 Mart 2019 00:10

SEYDAOĞLU BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞINDA ÇOK İDDİALI

SEYDAOĞLU BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞINDA ÇOK İDDİALI
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bağımsız Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
2 dönem Diyarbakır Milletvekilliği yapan ve birçok insana iş kapısı açıp sayısız projeye imza atan, Diyarbakır için gecesini gündüzüne katan Seydaoğlu yaklaşık 3 ay önce Diyarbakır Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu kalabalık bir kitle önünde açıklamıştı. Açıklama yaptığı günden bu güne yaptığı çalışmalar kapsamımda her gittiği yerde büyük guruplar tarafından karşılanan Seydaoğlu zafere kilitlenmiş durumda. 



Kayapınar ilçesinde bulunan seçim irtibat bürosunda görüşlerini aldığımız Seydaoğlu “31 Mart günü tüm Diyarbakır halkı Türkiye kamuoyuna bu şehrin 2 kutup arasına sıkışmadığını,Diyarbakırlıların oylarının kimsenin ipoteğinde olmadığını gösterecek ve inşallah kendi öz evlatlarını Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçecektir.Biz bu yola bir heyecan olsun diye çıkmadık.İnsanımızın nabzını ölçerek,gerçekten büyük bir boşluk olduğunu görerek aday olduk.Ve sloganımız şu oldu Ne Hendek ne Kayyum;Bağımsız bağlantısız Seydaoğlu.Sizede teşekkür ediyorum ve Tüm Diyarbakır halkını 31 Mart günü Diyarbakır için hayırlı olanı seçmek üzere Sandığa davet ediyorum ve hepsini ayrı ayrı selamlıyorum”dedi. 




Dengelerin büyük ölçüde değişeceği belirtilirken, Sebgetullah Seydaoğlu’nun, Ak parti ve HDP başta olmak üzere, bu seçimde sandığa gitmeyi düşünmeyen ve hatta gidip de geçersiz oy kullanmayı düşünen Diyarbakır’ın yanı sıra, Bölge genelinde tanınan bir ailenin mensubu olan Seydaoğlu’nun, oldukça zor bir dönemde Anavatan partisinden (ANAP) iki dönem üst üste Milletvekilliği yaptığı ve bu zaman zarfında elde ettiği birikimleri, yeniden TBMM çatısında değerlendirmesinin, Diyarbakır’ın büyük faydasına olacağı ifade ediliyor. 



Adaylığını açıklamasının ardından gerek Ankara, gerek Diyarbakır’da siyaset çevrelerinde büyük bir heyecan dalgasına neden olan Seydaoğlu’na sosyal paylaşım sitelerinde de destekler çığ gibi büyüyor. Açıklama duyulur duyulmaz, siyasette taşlar adeta yerinden oynadı. Sosyal medyada paylaşım yapılarak, destek açıklamaları yapıldı.

 
Nitekim haberin duyulmasının ardından görüşlerini açıklayan vatandaşlar, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının yetkilileri, Oda, Borsa ve Esnaf Birliklerine mensup yöneticilerle, muhtelif sektörlerin temsilcileri ve kanaat önderleri, şu görüşleri dile getirdiler: 



Diyarbakır siyasetinin bir ağabeyi konumunda olan Sebgettullah Seydaoğlu, bu kentin sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretmeye vakıf olan sayılı siyasetçilerden biridir. 
Adaylığının tüm Diyarbakır halkına hayırlı olmasını diliyoruz’. 



ANAP MİLLETVEKİLİ İKEN, BİR DİZİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİ 

Sebgetullah Seydaoğlu’nun, ‘İlk günden bu yana asla değiştirmediği ve eğilip bükülmeden her platformda sergilediği dik duruşuyla, herkese son derece sempatik gelen samimi üslubu ile büyük halk kitlelerinin gönlünde taht kurduğunu belirten vatandaşlar ve bazı STK yetkilileri, şöyle devam ettiler: 
‘ANAP döneminde yaptığı hizmetler saymakla bitmez. TBMM kürsüsünde, duruşu ve kendine has üslubuyla yaptığı konuşmalar, Diyarbakır ve Bölge’nin adeta kangrenleşmiş sorunlarına dikkat çekerek, getirdiği çözüm önerilerini unutmuş değiliz.  



SEYDAOĞLU DÖNEMİNDE DİYARBAKIR HİZMETLE TANIŞTI 

Organize Sanayi Bölgesinde bir çok fabrikanın temelini atarak, hem ekonomimize katma değer, hem de istihdama büyük katkılar sağlayarak, haklı olarak gönüllerde taht kurdu. 
TEKEL tütün fabrikasında, bin iki yüz insanımızın işe alınmasını sağlayarak, işsizliğin adeta tek başına panzehiri olmuştur. 
Yine Milletvekilliği döneminde Doğum Hastanesinin temeli atılmış, yaklaşık sekiz yüze yakın köye yol, su ve telefon bağlanmış, sayısız okul ve sağlık ocakları açılarak, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın Eğitim ve insanlarımızın hastane ihtiyaçları karşılanmıştır. 



Avrupa Birliği parlamentosunda Kürt sorununu dile getirmiş, bir çok köy ve 4 bine yakın köy mezrasının sorunlarını TBMM bünyesine taşımıştır. 
İçimizden biri olan Seydaoğlu, Diyarbakır ve Bölgemiz halkının sorunlarını, yüze yakın ulusal televizyon kanallarında dile getirerek, ülkemiz kamuoyunun bu sorunlara dikkatini çekmeyi sağlamıştır.  




EVİNİ HALKA AÇTI, EKMEĞİNİ, SUYUNU PAYLAŞTI 

Sebgetullah Seydaoğlu, Kürtçe, Farsça, Arapça ve başlangıç seviyesinde Fransızca bilmekte, sürekli kendini yenileyen, bölgesel, ulusal ve uluslar arası konjöktürü yakından takip eden duyarlı bir vatandaş ve siyasetçidir. İlkokul, orta okul, lise ve yüksek okul tahsilini Diyarbakır’da yapmış olması da, bu kadim kenti ne kadar çok sevdiğini göstermektedir. 
Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sevk ve İdare Bölümü mezunu olması bile, daha gençlik yıllarında nasıl idealist biri olduğuna işaret etmektedir. Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Yöneticiliğinin yanı sıra, uzun yıllar çiftçilik ve ticaret ile uğraşıp, tüccarlık yapmış olması da, zaten sahadan gelen biri olarak, neyin ne olduğunu çok iyi öğrenmesine vesile olmuştur.  



ANKARA’DAKİ BÜROSU DOLUP TAŞIYORDU 

Ekonomik durumu elverişli olmayan binlerce hastaya gerek Diyarbakır ve gerekse Ankara’da tedavi imkânı sağlayan, Ankara’da büro açıp, kalacak yerleri olmayanları otelde ağırlayıp, ihtiyaçlarını gideren Seydaoğlu’nun yaptıklarını unutmak mümkün değil. 
Yolda kalan garibanlara kol kanat gerip yardımcı olan, binlerce insanın iş güç sahibi olmasına vesile olan, hem TBMM lojmanlarındaki evini, hem de Diyarbakır’daki evini vatandaşlara açan ve tabiri caizse ekmeğini halkıyla paylaşan Sebgetullah Seydaoğlu, her türlü övgüye mazhar bir Diyarbekir beyefendisidir. 



Açık sözlülüğü, içinden geçenleri söylemesi, insanlara samimi yaklaşımı onun zaten kalplerde yer edinmesini sağladı. 
Son derece olumlu ve büyük bir potansiyele sahip. Sırf ona oy vermek için bile olsa, sandığa gideceğini beyan edenler var. 
Bugünkü siyasi arenaya baktığımızda bir Seydaoğlu’nun kolay kolay yetişmediğini ve bu nedenle iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz’.  





CENAB-I ALLAH’IN İZNİYLE, HİZMETLER ZİNCİRİNE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ 


aldığımız Sebgetullah Seydaoğlu ise, Diyarbakır’ın her şeyin en güzelini hak ettiğini belirterek, ‘Arkadaşlarımızla çıktığımız bu onurlu yolculukta, başımız dik, yüzümüz aktır. Pazartesi günü Diyarbakır’a gelerek, hedeflerim ve projelerim hakkında oldukça geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağım. 
Bu duygu ve düşüncelerle, seçimlerin İlimize, Bölgemize ve Vatanımıza hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbim’den niyaz ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum’ şeklinde konuştu. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.