GENEL Haber Girişi : 18 Ekim 2018 21:29

Petekkaya'dan Çermik'teki köylere ziyaret

Petekkaya'dan Çermik'teki köylere ziyaret
29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nden Belediye Başkan Aday adayı olduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde Sağlık Teknikeri olarak görev yapan Mustafa Petekkaya Çermik'e bağlı Petekkaya, Aynalı, Belvan ,B

 2019 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi, belediye başkanı olmak isteyen adaylar birer birer ortaya çıkmaya başladı. Diyarbakır'ın Çermik İlçe siyasetinin deneyimli isimlerinden olan Sağlık Teknikeri Mustafa Petekkaya geçtiğimiz gün 29 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Çermik Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Petekkaya'nın adaylığı ilçede sevinçle karşılanırken, Mustafa Petekkaya beraberindeki bir gurup ile birlikte Çermik'e bağlı Petekkaya ,Aynalı,Belvan ,Bahçe,Mağmur ,köylerine gelerek akrabalarını ziyaret etti ve aday adaylığı konusunda görüş alışverişinde bulundu. 

Köylüler ile adaylığı konusunda fikir alışverişinde bulunan Petekkaya'ya köylüler destek verirken, Petekkaya sohbet eşliğinde köylülerin sorunlarını da dinledi. Köylüler ile hatıra fotoğrafı da çektiren Petekkaya'yı köylüler alkışlar eşliğinde desteklediler.


Köylülerinden tam destek alan Mustafa Petekkaya kısa bir açıklamada bulundu. Allah'ın izni ile aday olacağını ve belediye başkanı olarak görev alacağını dile getiren Petekkaya, "İçinizden bir kardeşiniz olarak inşallah aday adayı olacağım izinizle   elimden geleni sizler için halkımız için yapacağım. Şeffaf olacağım belediye  başkanı olursam kapımız her zaman açık olacaktır. Hep birlikte  Halkımıza hizmet edeceğiz. Hayırlısı ise olsun  sizlere halkımıza hizmet etmek benim için onurdur. Çiftçilerimiz, yaşlılarımıza engellilerimize gençlerimize çocuklarımıza emeklilerimiz  yönelik her türlü imkanı sunacağım herkesin başkanı olacağım dini dili ırkı ne olursa olsun ayırım olmayacak  herkes belediyeye gelecek hizmet için güzel projelerimiz olacaktır sizlerin her zaman hizmetindeyim" dedi.



Çınar'ın en büyük aşiretlerin desteğini de aldığını belirten Petekkaya, "Kaya Ailesi , Odabaşılar Demirkollar (Kılan köyü ve Tılındere köyü), Aksoy Ailesi ,Çukan Ailesi ,Gözbaşılar ,Melekler ,Yamanlar ,Akgün ailesi ,Demirciler Ailesi ,Dikdal (Fiseyni)Köyü ,Mağmur köyü – Kulaksızlar ,Kale mahallesi ,Aksoy köyü ,Bostalı Köyü ,Belvan köyü,Bahçe Köyü,petekkaya köyü,aynalı köyü,yavuz ailesi,Ertuğrul ailesi,Kılıçaslan ailesi ve tüm köylülerimizin desteğini almışım. Allah'ın izniyle ve bu aşiret ile ailelerimizin desteğiyle belediye başkanı olacağım" diye konuştu.



Petekkaya'ya tam destek vereceklerini belirten köylülerinden Hasan Yaman ise, "Mustafa petekkaya köylümüz  dür çok değerli bir ailenin mensubudur  çok yardımseverdir kültürlü deneyimli azimli dürüst bir insandır çermik ilçemiz için  aday adayı olduğunu duyduk çok sevindik Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah yakışır güzel hizmet yapacağına inancımız tamdır" diye konuştu




Köylüleri olarak Petekkaya'nın her zaman yanında olacaklarını belirten Hasan Vural ise, "Aynalı köyü güzel bir köydür bu güzel köyümüzden Mustafa Petekkaya kardeşimizin belediye başkanı olması elbette bizleri sevindirdi bizler aşiret olarak her zaman desteğimiz olacaktır Türkiye'nin bir çok yerinden beni arayan akrabalarımız Mustafa Petekkaya için var gücümüzle destek olacağız çok mutlu olduklarını söylediler bana neden olmasın" dedi.



Ellerinden gelen bütün imkanı Petekkaya için seferber edeceklerini belirten Ali Cevat Yavuz ise, "Elimizden gelen ne imkan olursa olsun her zaman yanındayız desteğimizde tamdır. Bütün köylülerimiz çermikte köyde akrabalarımız sevinçle karşıladılar bugünde  yine ziyarete gelmişler çok mutlu olduk hayırlı olsun.artık gençlerimize görev düşüyor başkan olarak Mustafa Petekkaya kardeşimizi çermik İlçe belediye başkanı olarak görmek istiyoruz" dedi.

 

ÖZEL HABER.YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.