GENEL Haber Girişi : 09 Mart 2020 23:31

ÖZEL MAARİF OKULLARINDA ‘ANLAMLI KUTLAMA

ÖZEL MAARİF OKULLARINDA ‘ANLAMLI KUTLAMA
D.BAKIR- Ülkemizin gözde ve köklü Eğitim kurumlarından Diyarbakır Özel Maarif Koleji Mozaik Okulları, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla, anlamlı bir kutlama töreni düzenledi.

Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına, Diyarbakır Özel Maarif Koleji Mozaik Okulları Kurucusu Haşim Merdoğlu, Özel Maarif Koleji Mozaik Okulları Kampüs Müdürü Nesih Aktaş, Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Recep Kepenek ile Okulun müdür yardımcıları, idareciler, Eğitmenler, öğrenciler ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.


8 Mart’ın tatil günü olması dolayısıyla, bugün yapılan kutlamada, bayan öğretmenlerin yanı sıra, bütün bayan personellere gül dağıtıldı. Kayapınar Çölgüzeli 75. Yol üzerinde bulunan Ana Kampüste yapılan etkinlikte bir konuşma yapan Okul Kurucusu Haşim Merdoğlu şunları söyledi:



‘BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN KADINLARIMIZIN GÜNÜ OLMALI’

‘Bütün dünyada insanlığın ortak birikimini ve Anadolu'nun kadim irfan geleneğini esas alan kapsamlı eğitim faaliyetleri yürütmek misyonu ve şiarıyla, bu kutlu Eğitim yolculuğuna çıkmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlim ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak insanların yetiştiği öncü bir eğitim kurumu olmak vizyonuyla, Eğitim-Öğretim yolculuğumuzu sürdürüyoruz.



Güven, İşbirliği ve Dayanışma, Şeffaflık, Ehliyet ve Liyakat esasları üzerine inşa ettiğimiz Eğitim-Öğretim anlayışımızla, hep daha iyi ve güzeli hedefleyerek, yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımızı geleceğe en iyi ve donanımlı bir şekilde hazırlıyoruz. Eğitim, okuyan, araştıran, geleceğe dair hedeflerini hep revize eden, iddiaları olan bir nesil yetiştirebilmek şiarıyla yapılır.



Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, kendisini sürekli yenileyen, geliştiren, dünyaya, hayata, topluma ve şahsına yönelik bakış açısını derinleştiren, okuyan ve öğrenen bireyler yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Bu doğrultuda, ailelerimizin temel taşı olan, toplumların mimarı ve ailelerimizin temel taşı olan cefakâr ve fedakârlık timsali kadınlarımız için ne yapsak azdır.




Toplumumuzun gelişmesi, ilerlemesi ve aile yapısının sağlam temellere oturması, kadınlarımız ve dolayısıyla annelerimizin çabasıyla oluşmaktadır. Onların bir ömür boyu bizler için yaptıkları fedakârlıkları düşünürsek, bizim de senede bir gün değil, elimizden geldiğince onları mutlu etmek için elimizden geleni yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Aslında, ne yaparsak yapalım, onların haklarını asla ödeyemeyiz. Hayatlarını bizlere adamış olan kadınlarımız, her türlü övgüyü hak etmektedirler.



Allah Resulü Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), her konuda olduğu gibi, bu konuda da insanlığa önderlik etmiş ve yediden yetmişe bütün kadınlara karşı hep güler yüz ve hoş görüyle yaklaşmıştır. Dolayısıyla bu tavır, hepimize örnek teşkil etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, en halisane duygularımla kutluyor, bir ömür boyu sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum’.

 


Diyarbakır Özel Maarif Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Recep Kepenek ise şunları söyledi:

 

AİLE KURUMUNUN YAPI TAŞI KADINLARIMIZ

 

‘8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977'de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Tarih boyunca kurduğumuz Medeniyetlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamaktadır.



Aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaya başlamıştır. Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve



medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan ihtimal yoktur’ diyerek kadınlarımıza, sosyal ve kültürel alanlar, eğitim, iş dünyası, aile içi, çalışma hayatı, toplumsal yaşam ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle fedakârlığın ve özverinin timsali olan tüm kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım’.



 Kampüs Müdürü Nesih Aktaş ise, kadınların sembolik değil, gerçek anlamda baş tacı edilmesi gerektiğine dikkati çekti. Aktaş, şunları söyledi: ‘Dünyaya gelişimizden başlayarak, hayatlarının sonuna kadar, ailelerinin mutlulukları için didinen, çırpınan cefakâr ve fedakâr kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.



Varlıklarıyla bizleri onurlandıran, bir ömür boyu desteklerini esirgemeyen, bizleri büyüten, hayata hazırlayan yüreği sevgi dolu kadınlarımız, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu ve mutlu olsun inşallah.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.