GENEL Haber Girişi : 25 Nisan 2019 00:17

Özel Canseven Koleji'nden sıra dışı 23.Nisan kutlaması...

Özel Canseven Koleji'nden sıra dışı 23.Nisan kutlaması...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da coşkuyla kutlandı.
Diyarbakır’da uzun yıllardır başarılı bir şekilde eğitim veren Özel Canseven Koleji öğrencileri de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve etkinliklerle kutladı. 




Diyarbakır’ın köklü ve eğitim kalitesi yüksek okulları arasında ön sıralarda yer alan Özel Canseven Koleji her yıl geleneksel olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı programını klasik kutlama programlarının yanısıra büyük bir etkinlik ve eğlenceli yarışmalar düzenleyerek kutladı.



  
Özel bir okuldan çok daha fazlası olan Özel Canseven Koleji’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; öğretmenleri, öğrencileri ve velilerin katılımı ile coşkuyla kutlandı. 



23 Nisan, okul ön bahçesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra okul öğretmenlerinden Serdar İnanç’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 1 ve 2’nci sınıf öğrencileri akıcı bir dille 23 Nisan şiirleri okudu.  



Öğrencilerin yanı sıra velilerin de büyük bir katılım gösterdiği 23 Nisan kutlamalarında, düzenlenen resmi törenin ardından minik öğrencilerin dans gösterileri, İngilizce seslendirilen şarkılar, çuval yarışı, koro şeklinde müzikal gösteriler,




kaşıkta yumurta yarışı, halat çekme yarışları, foklar gösterileri, sandalye kapma ve balon patlatma yarışı gibi bir çok eğlenceli yarışmalar ile folklör ve gösteriler düzenlendi.  Düzenlenen bir çok yarışmaya velilerinde katılım sağlaması 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını adeta eğlence ve görsel şölene dönmesine neden oldu.  



BAŞARIDA KAÇINILMAZ OLUYOR 

Törende bir konuşma yapan bölgenin tanınan işadamlarından ve Özel Canseven Koleji Kurucu Müdürü Hamit Canseven, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yalnız Türk çocuklarının değil, tüm dünya çocuklarının bir bayramı olduğunu belirterek,




“Sevgi ve bilginin birleştiği, mutluluğun ve huzurun en büyük başarı anahtarı olduğunu biliyoruz. Önce mutluluk, sonra güven ve sevgi. Bunların bileşkesinde akademik başarıda kaçınılmaz oluyor. 


Bu 

yıl ki 23 Nisan kutlamalarımızı klasiklikten çıkarıp velilerimizle de birleşerek daha eğlenceli daha uzun bir program haline getirdik.




Sonuç çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okunabiliyor işte. Bizi izlemeye devam edin" dedi.




ÇOCUKLAR ARASINDA DOSTLUK VE KARDEŞLİK 

Canseven konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bugünü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 



23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesinde katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.” 





  





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.