GENEL Haber Girişi : 25 Şubat 2020 23:24

ÖMRE BEDEL BİR GECEYE DAHA KAVUŞMUŞ BULUNUYORUZ

ÖMRE BEDEL BİR GECEYE DAHA KAVUŞMUŞ BULUNUYORUZ
D.BAKIR- Manevi İlkeli Liyakatli (MİL) SAĞLIK-SEN Diyarbakır İl Başkanı Fatma Gökalp, Regaib Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında, Regaib Gecesi’nin sonsuz hikmetlerle dolu olduğuna dikkati çeken MİL SAĞLIK-SEN Diyarbakır İl Başkanı Fatma Gökalp, şunları söyledi: ‘Geceleri ayrı, gündüzleri ayrı faziletli olan Üç Aylara, bir kez daha kavuşmuş bulunmaktayız. Bu müstesna günlerin ilk kandili olan Regaib Kandili’ni, Perşembe günü Cuma gününe bağlayan gece idrak edeceğiz. Kuşkusuz, bu Mukaddes Kandil geceleri ve Üç Aylar, tarifi olanaksız güzellikleri de beraberinde getirmektedir. Rahmet, merhameti ve mağfireti sonsuz yüce Rabbim’in bizlere bahşettiği lütuflardan biri olan Regaib Gecesi’nde, ellerimizi semaya açarak, ailelerimize, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine dualar edelim. Ömre bedel bir gece olan Regaib Kandili’nde kılınan namaz, okunacak dualar, yapılacak zikir ve tesbihatlara, Yüce Rabbimiz’in büyük sevapları vardır. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) böylesi manevi gecelerde, bol bol dualar ederdi. Üç aylar, keremi bol olan Rabbimiz’in, biz Müslümanlara sunduğu bereketli zamanlardandır. Bin aydan daha hayırlı olan ‘Kadir Gecesi’nin yanı sıra, Regaib, Miraç ve Berat Kandillerini barındıran bu aylarda; rahmet kapıları sonuna kadar açılır. Hayatın çeşitli sıkıntıları ve nefsin istekleri karşısında yorgun düşen ruhlarımızı, Rabbimiz’in, kulluk kapısına yaklaştırabilmek için, tövbeyle yeniden tazelenmeli ve salih amellerle bu günleri değerlendirme yoluna gitmeliyiz. Yüce Rabbimiz, bu aylarda elde edilen güzel hasletleri, kazanımları diğer aylar ve günlerde de devam ettirmeyi nasip etsin. Ellerimizin dualara uzandığı, sinelerimizin dostluklara açıldığı bu mübarek gecede, tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle, bütün vatandaşlarımızın Mübarek Regaib Kandili’ni en halisane dileklerimle kutluyorum. Cenab-ı Rabbim’den; bu müstesna gecenin hürmetine aziz vatanımıza, İslam Alemi’ne ve bütün insanlığa, rahmet, merhamet ve mağfiret niyaz ediyor, başarı, sağlık ve esenlikler dileğiyle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.