GENEL Haber Girişi : 15 Temmuz 2019 14:35

Madde bağımlısı gence Başkan Beyoğlu sahip çıktı

Madde bağımlısı gence Başkan Beyoğlu sahip çıktı
Diyarbakır’da yaşayan ve yanlış arkadaş kurbanı olduğunu belirterek, " diyen uçucu madde bağımlısı 25 yaşındaki Şeyhmus Olcay’ın sesini Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu duydu.
Başkan Beyoğlu’nun talimatı üzerine Olcay belediyede istihdam edilecek 
Göreve gelmesinden bu yana, kısa bir zaman olmasına rağmen, başarılı çalışmalarıyla vatandaşların takdirini kazanan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bu defa öyle bir hayra vesile oldu ki, adeta gönüllerde taht kurdu. 



 ÖLÜMÜN KIYISINDAKİ GENCİ, FELAKETİN EŞİĞİNDEN ALDI  

Devlet Demir Yolları (DDY) tren geçidi karşısında, adeta bütün hayatını geçirmekte olan Şeyhmus Olcay isimli gencin hayatı, filmlerde bile az rastlanacak bir gelişmeyle, birdenbire değişiverdi. 1994 doğumlu, henüz 25 yaşında ve hayatının baharında olan ve 7 yıldan bu yana çakmak tüpü bağımlısı olan Şeyhmus Olcay’ın hayatı dermanbaba lakabıyla tanınan Yılmaz Acu’yla karşılaşmasıyla değişti. 



Günde ortalama 16 çakmak tüpü çekerek hayatını karartan Şeyhmus Olcay’ı  gören Yılmaz Acu’nun el uzatması gencin hayatının değişmesine neden oldu. Önce polisleri arayıp genç hakkında bilgi veren Acu, polislerin çağırdığı 112 gelene kadar bekledi tedaviyi kabul etmeyen genç ile sohbet etti. 



Gence destek olacağını, kendisini işe yerleştireceğini, ev tutacağını ve evlendireceğini söyleyerek ikna eden Acu, daha sonra genç ile birlikte yemek yediler daha sonra berbere giderek  traş etti daha sonra beraber. Gencin geceyi emniyetli bir şekilde geçirmesi için Yenişehir polis karakoluna  götüren Acu, daha sonra durumu Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na aktararak gence sahip çıkması için ricada bulundu. Konuyla yakından ilgilenen Başkan Beyoğlu, gencin belediyede istihdam edilmesi konusunda işe girme söz verdi. 




KURTULUŞUNA DERMANBABA VESİLE OLDU 


7 yıllık karanlık hayatının bir anda aydınlığa kavuştuğunu belirten Şeyhmus Olcay, “Babam, yıllar önce vefat etti. Annemden ayrıyım, şu anda nerede kaldığını bile bilmiyorum. Yıllardır dışarılarda yatıp kalkıyorum. Herkes gibi benim de akrabalarım var, ama ne sorar, ne de sahip çıkarlar. Uzun yıllardır, binlerce insana farklı konularda yardımcı olan ve kamuoyunda Derman Baba olarak bilinen Yılmaz Acu, tren üst geçidinden geçerken, beni tanıyan bir esnaf arkadaşım, ‘bu genç çakmak tüpü içiyor’ demiş. Tabi Yılmaz Acu’nun böyle hassas konularda duyarlı olduğu için, yaşadıklarımı ve durumumu, detaylarıyla dinlemiş. Sonra Yılmaz Abi gelip, benimle iletişim kurdu ve sayesinde hem tedavim başladı hemde iş sahibi olacağım” diye konuştu. 



“ARTIK BENİMDE DÜZENLİ VE MUTLU HAYATIM OLACAK” 

İyi insanların hala var olduğunu öğrendiğini de sözlerine ekleyen Olcay, “Allah; devletimizden razı olsun. Demek ki iyi insanlar halen var. Hissiyatımı anlatacak kelime bulamıyorum. Son derece duygu yüklüyüm. Sayın Başkanımız başta olmak üzere, Derman Baba, polislerimiz, bekçilerimiz ve sağlık ekibimize ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben de onlara söz verdim, artık çakmak tüplerini bırakın kullanmayı, elime bile almayacağım.



Resmen trajedi yaşıyordum. Üst üste gelen acılar ve şoklar nedeniyle, hayattan bezmiştim. Ölümün kıyısına gelmiştim. İntiharı bile düşünüyordum. Allah’ıma; hep dualar ettim, bana hayırlı kapı açsın diye. Şükürler olsun dualarım kabul oldu. Artık benim de düzenli ve mutlu bir hayatım olacak. Benim hayatım, gençlerimize örnek olsun.  Allah’tan umutlarını hiçbir zaman kesmesinler” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.