HER EĞİTİM DÖNEMİ BAŞINDA, HEDEFLERİMİZİ REVİZE EDİYORUZ
Maarif Okulları İngilizce Bölümü olarak, hizmet girdiğimiz ilk yıldan itibaren, yani 5 yıldan bu yana uygulamakta olduğumuz İngilizce Eğitim programlarımızda, dünya standartlarını ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip etmekteyiz. Hem kendimizi, hem de öğrencilerimizi değişen ve gelişen şartlara göre revize etmek, onların bilgi birikimlerini sürekli yenileyerek ileriye dönük global citizen, yani birer dünya vatandaşı olabilmeleri hedefi doğrultusunda, onlara rehber olma düsturuyla çalışmalarımıza çok yönlü olarak devam etmekteyiz. Okul olarak yaptığımız uygulamalar, iddia ediyoruz ki, ülkemiz çapında ancak belli başlı okulların başarabileceği çalışmaları kapsamamaktadır.
1200 öğrenci ve branşlarında hepsi iddialı 22 İngilizce Öğretmenimizle takip ettiğimiz programlarımız, öncelikle Avrupa Dil Portfolyosuna tamamen uyumludur. 21. Yüzyıl Eğitim tekniklerine dayalı, sorgulayan, problem çözen, kendini rahatlıkla ifade eden, araştırmacı ve üretken, eleştirel düşünen çocuk yetiştirme tekniklerimizi, sürekli olarak günün koşulları ve gereksinimlerine göre revize ederek, sürdürmekteyiz. Mottomuz Letthemspeakwhattheyspeak, yani Bırak özgürce konuşsunlar oldu. Çünkü Dil Eğitimi bizim için Grammar bilmek değil, özü itibarıyla, kendisini ifade edebilmektir. Kaldı ki bu bir ders değil, bir iletişim aracıdır. 3, 4 ve 5. Sınıflarımızda CLIL kapsamında yani İngilizce Fen Dersi işlemekteyiz. Bu Türkiye'de ender okulların uyguladığı bir yöntemdir.
Dünya sinemaları dersi üniversite boyutunda işlenirken, biz 5. Sınıf Prep (hazırlık) sınıflarımızda 21. Yüzyıl Eğitim Tekniklerine uygun olarak filmin içeriğiyle ders yapmaktayız. Birleşmiş Milletler Simülasyon Projeleri (JMUN), Okulumuz öğrencileri tarafından BM'nin belirlediği dünyanın en problemli 10 konusu hakkında 4, 5 ve 6. Sınıflarımız tarafından konferans salonunda İngilizce sunumlar yapılarak işlenmektedir. Bu uygulamamız, bu yaştaki çocuklar için kendisini toplum önünde ifade etmenin en güzel yoludur.
Ana sınıflarımızda portfolyo uygulamalarımız, Öğretmen-Veli ve Çocuk Üçleminde, son derece şeffaf bir şekilde uygulanmaktadır. Konusunda uzman yabancı hocalarımız, çocuklarımızı sürekli sosyalleştirerek İngilizce konuşma konusunda onları cesaretlendirmek ve kendini rahatlıkla ifade edebilmeleri için her türlü yolu denemektedirler. Life-LongSkills Eğitim modeline dayalı olarak öğrencilerimizin derste öğrendikleri dil becerilerini yaparak-yaşayarak (otantik) öğretim yöntemi kapsamında günlük hayatta rahatça kullanabilmeleri amacıyla Role Play-Drama-Outdooractivities etkinlikleri her kademede, Aktif bir şekilde uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz her kademeden her ay bir tiyatro eseri belirleyerek salonumuzda öğrenci arkadaşlarına ve ailelerine İngilizce olarak sunmaktadırlar.
Sonuç olarak, bizler İngilizceyi bir ders olarak görmüyoruz ve dünya vatandaşı olabilmenin yolunun, başarılı bir iletişimden geçtiğine inanıyoruz. Akademik başarılarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda elde ettiği başarılarla da dikkatleri üzerine çeken Diyarbakır Maarif Koleji Mozaik Okulları Kurucu Haşim Merdoğlu ise, Maarif Koleji Mozaik Okulları olarak amacımız, öğrencilerimizi sadece akademik olarak hayata hazırlamak değil, aynı zamanda toplumsal sorunlara duyarlılık gösteren ve çözüm üretebilen bir nesil yetiştirmektir şeklinde görüşlerini dile getirdi.