SAĞLıK Haber Girişi : 17 Mayıs 2018 09:13

LEZZET VE HİJYENİN BULUŞMA NOKTASI: ALAADDİN USTA

LEZZET VE HİJYENİN BULUŞMA NOKTASI: ALAADDİN USTA
D.BAKIR- Alaaddin Kılıç, nam-ı diğer ‘Kahvaltıcı Alaaddin’. Ünü artık, Diyarbakır’ı ve Güneydoğu’yu aşıp, ülkemizin Batı kesimlerinde bile tanınmış bir isim.

Adeta kahvaltı sektöründe marka olmuş bir isim.

Uzun yıllar önce bulaşıkçı olarak başladığı sektörde, bugün duayen isimlerden biri konumunda.

Gerek Merkez Yenişehir İlçesi Lise Caddesi Yeşil Cami karşısındaki ve gerekse Ninova AVM’de bulunan işyerleri, adeta bir lezzet durağı olmuş durumda.

Alaaddin ustanın kendisi ‘lezzet ustası’ olunca, işyerleri de haliyle ‘lezzet durağı’ konumunda.

Yaklaşık 37 yıldır, Diyarbakır mutfağına has Lezzetlerle hazırladığı ve tadına doyumsuz iftar menüsüyle, sadece yurt içinden değil, yurt dışından gelen turistler ve gurbetçilerimizin bile Diyarbakır’a ayak basar basmaz uğradıkları benzersiz bir ‘lezzetle buluşma noktası.’

 

RAMAZAN AYINDA EN ÇOK ARANAN MEKÂN

Hazırladığı iftar sofrasıyla, hem zengin ve tadına doyumsuz menüsünü, son derece ekonomik fiyatlarla sunuyor, hem de hijyen ve temizlikten asla ödün vermiyor.

Tam 37 yıl önce pastanede bulaşık yıkayarak başladığı gıda ve hizmet sektöründe, pastanede dondurma ustası olarak devam ederek ününe ün kattı.

Yaklaşık 15 yıldır Diyarbakır da kahvaltı sektörüne bir soluk getirerek, ‘kahvaltı servisine’ başladı.

Alaaddin ustanın bu girişimi, önce Diyarbakır, sonra Güneydoğu ve nihayetinde bütün Türkiye genelinde örnek alınarak, birbiri ardına kahvaltı salonları hizmete açıldı.

Aslında çok da güzel oldu. Çünkü hem ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan yüzlerce kahvaltı salonları hizmete açıldı. Hem de bu salonlarda çalışarak, ailelerine ekmek olanağına kavuşan binlerce insan, aynı zamanda meslek sahibi oldu.

 

SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ KURULUŞU OLDU

Diyarbakır’ın kendine has mutfak kültürünü, kendine has servis anlayışı, hünerli elleri, sektöründe deneyimli ve güler yüzlü kadrosuyla bölge halkının beğenisine sunan Alaaddin Kılıç, tam anlamıyla bu sektörün öncüsü olmuş durumda.

2003 yılında Alaaddin Kahvaltı salonunu açarak, o günden bu güne kahvaltı konusunda bir marka haline gelen Alaaddin Kılıç, bir süre önce Ninova AVM’de hizmete açtığı ‘Alaaddin’in Sihirli Lezzetleri’ isimli restaurantıyla, yemek sektörüne de kendi imzasını atarak yeni bir soluk getirdi.

Merkez Yenişehir İlçesi Yeşil Cami karşısında bulunan Alaaddin Kahvaltı salonunda sunduğu birbirinden güzel kahvaltı ürünleriyle toplumun haklı beğenisini kazanan Alaaddin Kılıç, müşterilerinden gelen yoğun talep üzerine özellikle kebap çeşitleri ağırlıklı olarak hizmete açtığı işyeri de, büyük beğeni topluyor.

Doğal ve yöresel ürünleri en taze haliyle ve üstelik son derece ekonomik fiyatlarla sunan Alaaddin usta, hijyene verdiği önemin yanı sıra, konusunda deneyimli ve güler yüzlü kadrosuyla da vatandaşlardan tam puan aldı.

 

AVM’DE TÜTEN LEZZET DURAĞI: ALAADDİN’İN SİHİRLİ LEZZETLERİ

Bir çok insanın Diyarbakır ve Bölgede yatırımlarını askıya aldığı bir dönemde, kendilerinin tam tersine yeni yatırımlara yöneldiğini ve bunun gurur verici olduğunu belirten Alaaddin Kılıç şunları söyledi:

‘Maalesef son zamanlarda gıda sektöründe fiyatlar korkunç derecede artış gösteriyor. Dolar ve Euro’da yaşanan artış, ister istemez piyasalara da olumsuz yansıyor ve fiyatlar bir anda yükseliyor.

Yağ, şeker, un, peynir, zeytin, et, mercimek gibi zorunlu gıda maddelerinin fiyatları neredeyse haftalık artış göstermeye başladı.

Ama biz bütün bu artışları müşterilerimize olabildiğince yansıtmamaya çalışıyoruz. Çünkü kentimizin ekonomik durumu ortada. İşsizlik büyük bir sorun. O nedenle fiyatlarımıza artış yapmayarak, sürümden kazanıp firmalarımızı bu şekilde döndürmeye çalışıyoruz.

 

HERKESE VE HER KESEYE HİTAP EDEN ANLAYIŞ

Amacımız zaten ilk günden bu yana, lezzet ve hijyeni son derece uygun fiyatlarla buluşturmaktı. Bugünlere alnımızın teriyle geldik.

‘Herkese ve her keseye uygun’ seçeneklerimizle yediden yetmişe toplumun bütün kesimlerine hitap edebildiğimiz için çok mutluyuz. Bundan sonra da elimizden geldiğince buna gayret edeceğiz. Ninova AVM’de hizmete açtığımız ‘Alaaddin’in Sihirli Lezzetleri’ ile sektöre değişik bir bakış açısı getirdik.

‘AVM içinde tüten lezzet durağı’, bizden sonra bir çok firmaya da ilham kaynağı oldu. Geleneksel yemek kültürümüzü, kendimize has üslubumuzla AVM’de hizmete sunarak, haklı olarak vatandaşlarımızın büyük beğenisiyle karşılaştık. En taze ve kaliteli ürünleri, son derece hijyenik bir ortamda, yılların tecrübeli isimleriyle, son derece ekonomik fiyatlarla sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

HABER.YILMAZ ACU

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.