GENEL Haber Girişi : 04 Aralık 2018 00:11

Kayapınar'a kadın aday talip

Kayapınar'a kadın aday talip
31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kala büyükşehir belediye başkan adayları açıklanırken ilçe belediyelerde heyecanlı bekleyiş sürüyor.
Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde de heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bir çok aday adayın yer aldığı AK Parti Kayapınar İlçe Belediye Başkanlığı aday adayı listesinde yer alan kadın aday adayı Tuba  Er (Tuba Nergiz Er )dikkat çekiyor. 


TV programcısı, gazeteci, yazar, sosyalog, ilahiyatçı, eğitimci ve siyasetçi kimliğiyle yakından tanıdığımız Tuba Er  babadan AK Partili. Er'in babası Rıza Nergiz 2002 yılında AK Parti Diyarbakır kurucusu ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı bir insan. Kürtçeyi çok iyi bilen Tuba Er, geniş bir aile yapısına sahip olduğu için oy potansiyeli en yüksek aday adayları arasında göze çarpıyor. Yıllarca Aile Bakanlığı'nda dezavantajlı gruplarla çalışan Tuba Er, özellikle mülteciler, göçmenler, terörden etkilenen aileler, şehit aileleri, gaziler, engelliler ve kadınlara yönelik sosyal ve kültürel projeler ile Türkiye ve Avrupa Birliği ile birlikte çalışarak kendini bu konuda geliştirdi. 




Bu vasıflar ile Kayapınar'a layık bir başkan adayı olacağı belli olan Tuba Er öte yandan, Diyarbakır turizmi içinde hazırlamış olduğu projeler ile Diyarbakır'ın tanıtım elçisi olacağı inancında olduğunu belirterek, Diyarbakır'ın hakettiği şaşalı ve görkemli günlerine kavuşturacağını iddia ediyor.  



Ankara siyasetine de hakim olan ve yıllarca televizyonda hazırlayıp sunduğu 'Öznesi Kadın' isimli canlı yayınlar yaparak özellikle parçalanmış ailelere, kadınlara ve gençlere yönelik programlara imza atarak kendini geliştirmiştir. Öte yandan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası bir ay boyunca Ankara'nın Kızılay Meydanı, TBMM ve Külliye'de sabahlara kadar halkla ve siyasetçilerle beraber sayısız programlara imza atan Aday adayı Tuba Er, yazdığı makaleler, röportajlar ve gazete haberleri ile de günümüze ışık tutmuştur.




  
Hindistan'da toplanan ulama meclisinde dünyanın sayılı 10 büyük aliminden biri olan, 100'den fazla eseri basılan, sayısız siyasiler, bürokratlar ve akademisyenlere İslami ilimler alanında Medrese eğitimleri veren, Çermıkli Rahmetli Seyda Muhammed Emin Er Hocaefendinin de gelini olarak bilinen Tuba Er, Erbakan hoca ve kayınpederinden medrese eğitimi ve icazette almıştır. Aynı zamanda AK Parti " siyaset akademisi" mezunu da olan Tuba Er, İngilizce ve Arapça'yı orta derecede biliyor. Tuba Nergiz Er 18 ve 16 yaşında iki erkek çocuk annesidir. 



Siyasetteki hedefinin Allah rızası ve davasının bekası ile milletin duası olduğunu belirten Tuba Er, "Siyasetteki tek hedefim Allah'ın rızası,davamın bekası ve milletimin duasıdır. Makam ve mevkiler Allah'ın takdiri iledir. Allah'ın takdiri,  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve siz hemşehrilerimin dua ve desteği ile memleketime hizmet için, Diyarbakır'ın merkez ilçesi Kayapınar'dan Belediye Başkan aday adayı olmaya karar verdim. Bugün çok şükür gerek ücretimizi gerekse başvuru için gerekli tüm evraklarımı tamamlayarak başvurumu, Kayapınar İlçe Başkanımız Servet Can beyefendiye vererek gerçekleştirdim" dedi.



  
Diyarbakır'a bir vefa borcu olduğundan dolayı böyle bir göreve talip olduğunu da sözlerine ekleyen Er, " Bu saatten sonra Diyarbakır'a vefa borcumun olduğunu düşünerek, tüm siyasi,sosyal ,dini bilgi birikimimi ve belediyecilik tecrübelerimi, Avrupa Birliği'ne verdiği projeler ve ülkemizde çok sayıda STK'larda yaptığım aile, kadın, gençlik, çocuk ve sosyal projelerimi, Ankara Siyasetindeki tecrübelerimi, "Toplumun yarısını oluşturan diğer yarısını yetiştiren, anne, eş, evlat, kadın, kısaca "öznesi kadın" fikriyle yola çıkarak, "Diyarbakır'a kadın eli değmeli" sloganıyla memleketime hizmet aşkıyla bu yola baş koydum. Kardeşliğin kazanacağını düşünerek kardeşiniz olmaya talibim. Bana bu cesareti veren ve her zaman yanımda olan, başta ailem olmak üzere, güleryüzü, muhteşem misafirperverliği, Kayapınar'a yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren AK Parti Kayapınar İlçe Başkanımız Servet Can Bey'e, tüm dostlara, akrabalara, arkadaşlara teşekkür ediyor, dua ve desteklerini bekliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah" diye konuştu.  




Makam ve mevki peşinde olmadığının da altını çizen Aday adayı Tuba Er, " Diyarbakır her şeyin en güzeline layıktır derdimiz insanlığa hizmettir, makam mevki peşinde değiliz. Allahın izni ile güzel hizmetler yapacağız el birliği ile AK Partimi devrim niteliğinde hizmetler yaparak büyük başarılar elde etmiştir ve hizmetler tam hızı ile devam ediyor. Gençlerimize engellilerimize yaşlılarımıza, asker eşlerine,dul ve yetimlere en güzel projeler yapacağım kadına şiddet konusunda kadınlarımızın yanında olacağım her türlü desteği vereceğiz insanlara insanca sahip çıkacağız lafla değil icraatlarla geliyoruz.



Davamız onurumuzdur devlet başkanımız sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarihi devrim niteliğinde hizmetler yaptı yolunda gideceği. Ülkedeki bu hizmetleri görünce eskileri anlatmamak elde değil. Bugün bakıyorsunuz, ambulans evlere geliyor. Her hastaneye gidiyorsun. SSK, devlet ve askeri hastanelere gidebiliyorsun. Hastaneler ,okullar ,evde bakım ,hizmetleri duble yollar, dul ve yetimlere maaş bağlanmalar, engellilere maaş bağlanmalar yaşlı hastalarımıza evde bakım ücretleri almaları daha binlerce sayamadığımız hizmetler devrim niteliğinde olmuştur" dedi. 




Kendisine bu meşaketli yolda destek olanlara teşekkür eden Tuba Er, "Bu yola çıkarken bana destek olan başta ailem olmak üzere, tüm eş, dost, akraba, hemşehrilerim ve AK Parti teşkilatına teşekkür ediyorum. Nasip Hak'tan, Destek Halk'tan, Hizmet AK'tan. Dualarınızda olmak dileğiyle" diye konuştu.  
 
 
 

ÖZEL HABER.YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.