GENEL Haber Girişi : 17 Ekim 2018 13:00

Kardeşlik mi, Tahrik ve Irkçılık mı?

Kardeşlik mi, Tahrik ve Irkçılık mı?
Sakarya’da oynanan Sakaryaspor-Amedspor TFF 2. Lig karşılaşmasında Amedsporlu futbolcular ırkçı saldırıya uğradı. Diyarbakır kulübü olan Amedspor bir kez daha ırkçı saldırının hedefi oldu. Yapılan bu ırkçı saldırıya Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fe
Geçen hafta yapılan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig'in 7'nci haftasında Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynanan Sakaryaspor-Amedspor maçında, Amedspor futbolcularına yönelik saldırıyı kınıyoruz. Barış ve kardeşlik varken kin ve şiddet niye? Sevgi ve kucaklaşma varken nefret ve ötekileştirme niye? Bu vesile ile bir kes daha ifade edelim ki, Şiddet kimden ve kime yapılırsa yapılsın kınıyor ve karşısındayız. Sporun, barış, kardeşlik ve dostluk çerçevesinde ele alınması gerektiğine inanıyoruz. 
 
 
 
 ancak yaşanan bu saldırı ve benzer saldırılar bu duygularımızı yaralamaktadır. Ayrıca bu saldırıların spor camiası tarafından yapılması ve bu durum karşısında yetkililerin sessiz kalması olması gereken dostluk ve kardeşlik duygularını sarsmaktadır. Tff, C.Savcılarını, M.Vekillerini ve TBMM göreve davet ediyoruz. Bu saldırı, Amed Spor futbolcularına değil, ülkemizde bügün her şeyden daha çok muhtaç olduğumuz barış, huzur, kucaklaşma, birlik ve beraberliğe yapılmıştır. Bazı Siyasilerin ve medyanın hamasi ve ırkçı söylemlerinin toplumu yanlış yönlendirebildiğini ve Kürt halkını potansiyel suçlu olarak görülmeye başlandığını görüyoruz. Buda çok tehlikeli bir sonuçtur. Herkesi, barış dilini kullanmaya davet ediyoruz. 
 
 
 
 
HABER.YILMaz acu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.