Diyarbakır ve Ankaradan ünü ülkemize ve dünyaya yayılmış olan Kadayıfçı Sıtkı Usta, sektörün en profesyonel ustalarınca hazırlanan birbirinden leziz ürünleriyle, ağızları tatlandırmaya devam ederken, yardım çalışmalarına da devam ediyor.
İLKLERİN ÖNCÜSÜ OLAN KURUM
Bugüne kadar birçok defalar, ihtiyaç sahibi ailelere, muhtelif yardımlarda bulunan Kadayıfçı Sıtkı Usta, bu kez Afrikada, tam altı kuyusu açılmasına öncülük etti. Bir Afrika ülkesi Ugandanın Wukonu Bölgesinde Empoli köyüne su kuyularının inşası için gerekli yardımı yapan Sıtkı Altunbayın bu zarif davranışı, bir hayli takdir topladı.
Türkiye halkı adına, Afrikada zor koşullarda hayatlarını idame etmeye çalışan insanlara, kardeşlik elini uzatan Sıtkı Usta, ilerleyen süreçte böylesi hayırlı projelerine yenilerini eklemeyi hedefliyor.
Yaklaşık bin beş yüz nüfusu olan köyde, senelerden beridir insanlar, suya erişebilmek için ortalama üç kilometre yol kat etmek zorunda kalıyordu. Nüfusunun, yarısından fazlasının kadın ve çocuklardan oluştuğu köyde, insanlar bir hayli zor koşullarda içme suyuna erişebiliyorlardı.
Köyün Camisi ile Medreseye yakın yerlerde su kuyuları açtıran Sıtkı Altunbay, bunun yanı sıra, lavabo ve şadırvanlara da su şebekesi çektirdi. Böylelikle köy sakinleri, su ihtiyacını kuyulardan giderirken, Cami cemaati de, rahatlıkla abdestlerini alabiliyorlar.
Açıklamalarda bulunan Kadayıfçı Sıtkı Usta, şunları söyledi: Konu bize iletildiğinde, hemen ilgili makamlarla temas kurarak, harekete geçtik. Bu iş için oğlum Süleyman ı görevlendirdim. Su kuyularının inşası tamamlandığında öylesine mutlu olduk ki anlatamam.
SÜLEYMAN ALTUNBAY: BİR DUYGU SAĞANAĞI YAŞADIK
Süleyman Altunbay ise, böylesi hayırlı bir çalışmanın içinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi: Gerekli hazırlıklarımızı tamamlayıp, Ugandaya giderek, su kuyusunun inşa edileceği köye ulaştık. Türkiyenin Tanzanya Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, bizleri karşılayarak, ağırladı. Kendisi ve beraberindeki Büyükelçilik personelimize de teşekkür ediyoruz.
Köy halkı bizi çok sıcak karşıladılar. Samimi ve içten, bir sevgi köprüsü oluştu aramızda. Kendi yöresel kıyafetleri ve geleneklerine uygun olarak bize karşılama merasimi ve töreni düzenlediler. Köyde bulunan Cami ve Medreseye, Kuran-ı Kerim takdim ettik. Yaklaşık on bin Kuran-ı Kerimi, Cami, Medrese ve köy halkına sunduk.
Un, tatlı ve kurban etinden, köy halkına dağıttık. Her haneye, on kilogram olmak üzere, un dağıtımını tamamladık.
Yaklaşık on bin çocuğa ise, kıyafet ve ayakkabı dağıttık. Sevinçleri görülmeye değerdi. Tabi onlar mutlu olunca, bizler de seviniyoruz. Kısmet olursa, bu tür çalışmalarımıza, önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.
Bizleri, Dualar ve Tekbirlerle karşılayan köy halkı, yine Dualar eşliğinde bizleri uğurladılar. Kardeşlik zincirine yeni halkalar eklediğimiz için çok mutluyuz. Öylesine bir duygu sağanağı yaşadık ki, inanın kelimelerle anlatmak mümkün değil. Ancak bu duyguyu yaşamak lazım.