SPOR Haber Girişi : 19 Ekim 2019 10:35

İzmir´de derbi heyecanı

İzmir´de derbi heyecanı
TFF 1. Lig´de mücadele eden Altınordu ve Altay, yarın İzmir derbisinde kozlarını paylaşacak. Altay çıkışını sürdürmek, Altınordu ise kötü gidişe dur demek için sahaya çıkıyor.
İzmir´de yarın derbi heyecanı yaşanacak. TFF 1. Lig´in 8. hafta mücadelesin
TFF 1. Lig´de mücadele eden Altınordu ve Altay, yarın İzmir derbisinde kozlarını paylaşacak. Altay çıkışını sürdürmek, Altınordu ise kötü gidişe dur demek için sahaya çıkıyor.
İzmir´de yarın derbi heyecanı yaşanacak. TFF 1. Lig´in 8. hafta mücadelesinde Altınordu ve Altay, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadında karşı karşıya gelecek. Saat 19.00´da başlayacak derbiye play-off potasında yer alan Altay, çıkış istikrarını koruma amacıyla, düşme hattının bir üst sırasında bulunan Altınordu ise alt sıralardan kurtulma parolasıyla çıkacak.
İzmir´in iki köklü takımının asırlık mücadelesinde Altay, rakibine karşı son resmi lig galibiyetini 16 Mart 1991´de oynanan 2. Lig mücadelesinde 2-0´lık skorla almıştı. İki takımın bu tarihten sonraki oynadığı 4 lig maçında Altınordu 3 galibiyet alırken 1 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Geçen sezon TFF 1. Lig´de oynanan iki mücadeleyi de Altınordu 2-1´lik skorla kazanarak rakibine şans vermemişti.

Altınordu moral bulmak istiyor
Ligde oynanan ilk 7 maçta sadece 1 galibiyet elde edebilen Altınordu, kalan maçlarda 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Kırmızı-lacivertli ekip, bu maçlarda rakip fileleri 8 kez sarmasına karşın kalesinde gördüğü 9 gole engel olamadı. İç sahada oynadığı 3 maçta ise Altınordu, 1 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken 1 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Ev sahibi ekip, ligde attığı 8 golün 7´sini bu maçlarda attı. Milli maç arasının ardından lige yeniden başlamak isteyen Altınordu, Altay´ı mağlup ederek hem moral bulmak hem de çıkışa geçmek istiyor.

Altay istikrar peşinde
Lige iç sahada oynadığı Ümraniyespor mağlubiyetiyle başlayan Altay, son 6 maçtan 3 galibiyet ve 3 beraberlik çıkararak kendine play-off potasında yer buldu. Hücum hattındaki oyuncularının skora katkı verdiği Siyah-beyazlılar, 7 maçta 11 gol atarken kalesinde 9 gol gördü. Ligde oynadığı 3 deplasman maçında da mağlubiyet yüzü görmeyen Altay, bu maçlarda 1 kez kazanırken 2 kez de rakipleriyle yenişemedi. Altay, istikrarlı çıkışını devam ettirmek ve rakibini uzun yıllardır yenememe istatistiğini bozmak için derbiyi kazanmak istiyor.