GENEL Haber Girişi : 29 Temmuz 2019 02:08

Husumetli aileler barış yemeğinde kucaklaştı

Husumetli aileler barış yemeğinde kucaklaştı
Diyarbakır’da aralarında husumet bulunan iki aile arasındaki dava büyük bir barış yemeği ile son buldu. Husumetin son bulduğu yemeğe Diyarbakır’ın önde gelen isimleri ve kanaat önderleri katıldı.
Diyarbakır’ın tanınmış ailelerinden olan Enç ve Anar aileleri arasında devam eden husumeti, barış elçileri sona erdirdi. Diyarbakır’da bulunan Doğan Sofra Salonu’nda düzenlenen barış törenine Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, Bağlar Kaymakamı Demirtaş, Kanaat Önderi, İşadamı ve siyasetçi kimliğiyle tanınan Mervettin Tosunlu, işadamı Hüseyin Bektaş, işadamı Yusuf Duran ve Enç ile Anar ailelerinden yaklaşık bin davetli katıldı.  



Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda duaların okunması ile husumetli Enç ile Anar ailelerinin bireyleri kucaklaşarak barıştı. Barışın ve kardeşliğin önemine dair mesajların verildiği yemekte barışı sağlayan kanaat önderleri husumetli aileler arasında her zaman ortak bir yol bulacaklarını ve barış elçisi olacaklarını dile getirdiler. Bölgede yaşanan husumetlere değinen kanaat önderleri, ilerleyen süreçlerde Diyarbakır’da ve bölgede benzeri durumda olan aileler için de aynı hassasiyetin ve önemin verileceğini, bölgede yaşanan kan davalarının önünde zırh olacaklarını ifade ettiler.  



Müslümanlar arasında husumeti sona erdirmenin bir insanlık vazifesi olduğunu belirten  
Kanaat önderi,işadamı ve siyasetçi kimliğiyle tanınan Mervettin Tosunlu, Enç ve Anar ailelerin arasında yaşanan husumetin büyümesini önlemek amacıyla girişimlerde bulunduklarını söyleyerek, "Kaymakamımız, belediye başkanımız ve şehrimizin ileri gelen kanaat önderleri ile birlikte iki aile büyükleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda barış sağlandı. Temennimiz ailelerin barışçıl, kavgasız bir şekilde her kesin kardeşçe yaşamasıdır. Şehrimizde yaşanan bu tatsız olayın daha büyük olaylara neden olmaması için emek veren kaymakamımız, belediye başkanımız ve şehrimizin büyükleri olan kanaat önderlerimize teşekkür ediyorum. Allah emeği geçenlerden razı olsun" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.