GENEL Haber Girişi : 12 Aralık 2019 22:34

HİKMET BARAN, SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI

HİKMET BARAN, SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI
Diyarbakır Seyrantepe Memorial Hastanesi’nde hayata veda eden Diyarbakır’ın tanınan ve sevilen iş adamlarından Hikmet Baran, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Güneydoğu İşadamları Derneği (GÜNSİAD) kurucularından olan iş adamı Hikmet Baran bir süredir Akciğer kanseriyle ilgili tedavi görüyordu. Diyarbakır’ın tanınmış ailelerinden olan Hikmet Baran, yaklaşık 1.5 yıldır süren tedavisinin ardından dün sabah yaşamını yitirdi.



GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI
 
Diyarbakır’ın sevilen, sayılan simalarından olan, Toyota Plaza Kardelen Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten, hayırseverliği ve sempatik mizacıyla herkesin beğenisini kazanan Hikmet Baran’ın, vefat haberi, üzüntüyle karşılandı. Vefat haberi İlimizin yanı sıra, Bölgemiz ve ülkemiz genelinde üzüntüyle karşılanan Hikmet Baran, bugün kılınan Cenaze Namazı’nı müteakiben toprağa verildi. 
 
 


TÜRKİYENİN ÇEŞİTLİ İLLERİNDEN SEVENLERİ, DOSTLARI VE AKRABALARI CENAZEYE KATILDILAR
 
Hikmet Baran, bugün Öğlen Namazı’nı müteakiben Ulu Cami'de kılınan Cenaze Namazı sonrası, Mardin Kapı Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedildi. Merhum Hikmet Baran’ın eşi Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mine Baran ve kardeşi iş adamı Fikret Baran, taziyeleri kabul ederken, Hikmet Baran’ın cenaze namazı ve kabristana götürülüşüne, oldukça kalabalık bir kitle katıldı.


 
 BEDİÜZZAMAN CAMİSİNDE BUGÜN TAZİYESİ BAŞLADI 
 
Hikmet Baran, Ulu Cami’de kılınan ve adeta mahşeri bir kalabalığın katıldığı Cenaze Namazı sonrası, Mardinkapı Mezarlığında aile kabristanında toprağa verildi. Gerek Cenaze Namazı ve gerekse kabristana, adeta akın eden Diyarbakır halkının yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odalarının Başkan, başkan yardımcıları ve yöneticileri, Otomotiv sektörünün yetkilileri, muhtelif meslek gruplarına mensup yöneticiler, doktorlar, sağlık sektörünün bileşenleri, kanaat önderleri, Siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, spor ve sanat camiasının tanınmış isimleri, mülki erkân ve kent dışından gelen sevenleri, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, akrabaları, yakınları ve aile efradı katıldı.
 

 

59 yaşında hayata veda eden Hikmet Baran’ın taziyesi, Kayapınar Diclekent Semtinde bulunan Bediüzzaman Camisi’nde bugün başladı.
 
 HİKMET BARAN’IN ÖZ GEÇMİŞİ 
 
1960 Diyarbakır doğumlu Hikmet BARAN, Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1982 yılında mezun oldu. Yükseköğrenimini sürdürürken 1979 yılında Mali Müşavirliğe de başladı. 1982 de Diyarbakır Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneğini kurdu ve 6 yıl bu derneğin başkanlığını yaptı. 1984 yılında merkezi Eskişehir'de bulunan Türkiye Mali Müşavir ve Muhasebeci Dernekleri Federasyonunun (TÜM-FED) Yönetim Kurulu üyeliğini yaptı. Bu federasyonun lağvedilmesinin ardından merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Birliği'nin kurucu üyeliğini ve Genel Başkan yardımcılığını yaptı. 3568 sayılı Mali Müşavirlik yasasının çıkarılmasında önemli katkıları bulundu 1987-1988 döneminde Diyarbakırspor kulübünde yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1989 yılında Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.



1993-1995 yıllarında GÜNSİAD (Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği) Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinde bulundu. Derneğin birçok etkinlik ve projesinde katkılar sundu. 60 ortaklı GÜNSİAD A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. 1997 yılından bu yana Kardelen Otomotiv şirketi ile Toyota Diyarbakır Bayiliğini, 2013 yılından bu yana da beraberinde Honda bayiliğini yapmakta.




2008-2010 tarihlerinde OYDER (Türkiye Otomobil Yetkili Satıcıları Birliği) Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2014 yılında kısa adı DOP olan Diyarbakır Oto Pazarını da iş yerlerine ilave etti. 2014 yılında Bağımsız Denetçilik ruhsatı aldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Denetim Kurulu üyeliği görevini de yürütmekte olan Baran, evli ve 3 çocuk babasıdır’.
 
 
 
ÖZEL HABER: YILMAZ ACU 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.