GENEL Haber Girişi : 05 Aralık 2019 23:05

‘HEPİMİZİ İLGİLENDİREN TOPLUMSAL BİR KONU’

‘HEPİMİZİ İLGİLENDİREN TOPLUMSAL BİR KONU’
Özel Doğa Koleji İlk ve orta okul Müdürü Ersin Kaya,25 Kasım Dünya Kadına Yönelik şiddete Karşı Mücadele Günü’ dolayısıyla, yazılı bir mesaj yayınladı.
Özel Doğa Koleji İlk ve orta okul Müdürü Ersin Kaya Kadına şiddetin, insanlık suçu olduğunu bir kez daha yineleyen, şunları söyledi: ‘5 Aralık, 'Dünya Kadın Hakları Günü' olarak kabul edilmesinin yanı sıra, ülkemiz kadınlarına siyasi haklar tanıyan Anayasal değişikliğin TBMM'de kabul edilişinin de yıl dönümü olarak kutlanmaktadır. 1926 yılında Medeni Kanun ile aile yapısı ve sosyal çevrede birey olarak yerini alan kadınlarımız, 5 Aralık 1934 tarihinde bir çok batılı ülkeden önce milletvekili seçme ve seçilme hakkını kazanmıştır. Kadınlarımıza verilen bu haklar ile Ülkemiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşma adına önemli bir yol kat etmiştir. Kadınların yaşamın her alanında eşit şartlarda yer alması çağdaş dünyanın olmazsa olmazıdır. Bugün birçok alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının hızla artıyor olması ve bu elde ettikleri başarılarla Ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunmaları Ülkemizdeki değişimin ve dönüşümün en somut örneğidir. Cumhuriyetimizin temelinde ve geleceğinde kadınlarımızın yerinin özel olduğu bilinciyle, fedakârlık ve sevginin ana kaynağı olan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü yürekten kutluyorum. Cenab-ı Allah’tan; bütün kadınlarımıza aileleriyle beraber bir ömür boyunca sağlıklı, mutlu, huzurlu ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını niyaz ederim’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.