GENEL Haber Girişi : 14 Ekim 2018 18:27

Hamo Ağa'nın torununa dillere destan düğün

Hamo Ağa'nın torununa dillere destan düğün
Diyarbakır AK Parti 5'nci sıra milletvekili adayı İş adamı Tahsin Arslan'ın oğlu ve Diyarbakır'ın Bismil İlçe Ziraat Odası Başkanı Hamo Ağa lakaplı Mehmet Arslan'ın torununa dillere destan bir düğün yapıldı.Bayanlar ve erkeklerin ayrı ayrı ağırlandığı Düğ
 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 56 çocuk ve 300 torun sahibi olan Hamo Ağa'nın polis olan torunun düğününe katıldı. 5 bin kişinin katıldığı düğünde 12 büyükbaş ve 25 küçükbaş hayvan kesilirken, Bakan Soylu genç çiftin nikah şahitliğini yaptı. 




Bizi dizi ziyaretlerde bulunmak için Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bismil ilçesi Işıklar köyünde 56 çocuk 300 torun sahibi Hamo Ağa lakaplı Bismil Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan'ın torunu  iş adamı  Tahsin Arslan'ın Diyarbakır'da görev yapan polis oğlu Yusuf İslam Arslan'ın düğününe katıldı. 



Düğüne, Bakan Soylu'nun yanı sıra Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Galip Ensarioğlu,Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre,

7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Kerem Süleyman Yüksel, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem  İnce, İçişleri  Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Çiçek,




cumhurbaşkanlığı  eski personel daire başkanı Ahmet Minder, Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Yenişehir  Belediye Başkan vekili Serdar Kartal,Sur Kaymakamı Sur Belediye Başkanı Abdullah Çiftçi, Aşiret Liderleri, STK temsilcileri, daire başkanları, daire müdürleri, profesörler, kamu kurum müdürleri, gelin ve damadın yakınları ve vatandaşlar katıldı. 



Gerek iş dünyası gerek siyaset dünyasından yoğun katılımın yaşandığı düğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, yoğun programından dolayı düğüne katılamadığını, gelin ve damada ömür boyu mutluluklar dilerken, Hamo Ağa lakaplı Mehmet Arslan ve oğlu İşadamı Tahsin Arslan'a da hayırlı olsun temennisinde bulundu.  


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik mesajı gönderdiği düğünde davetliler, Eyvan Grubu tarafından söylenen Türkçe ve Kürtçe şarkılara halay çekerek eşlik ederken, oynayanların üzerine dolar yerine Türk parası atıldı. Çok sayıda çelengin geldiği düğüne yerel ve ulusal basın yoğun ilgi gösterirken, davetliler folklör ekibinin gösterdiği performansla adeta kendinden geçti. 



Öte yandan, Hamo Ağa ve işadamı Tahsin Arslan düğüne gelen davetlileri düğün meydanı girişinde karşılayarak misafirperverlik gösterdiler. 
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende gelin ve damada takı merasimi düzenlenmedi. 5 kez evlendiğini ve 56 çocuğundan 36'sını evlendirdiğini kaydeden Mehmet Arslan, "Kaç torunum var bilmiyorum. 300'ün üzerindedir.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun programından dolayı katılamadı. Düğün için 12 büyükbaş, 25 küçükbaş hayvan kestik. Birçok yerden binlerce kişi geldi” dedi. 
Köy meydanında kurulan alanda kıyılan nikahta gelin ve damadın nikah şahidi Bakan Soylu, AK Parti Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker, Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Mehmet Arslan oldu. Bakan Soylu genç çifte tavsiyelerde bulunarak, “Sadece birbirinizi değil sizi bugünlere getiren ailenizi birbirinizden daha çok sevin. Allah Bir yastıkta kocatsın inşallah. Hayırlı ve uğurlu etsin” diye konuştu.Genç çifte mutluluklar dileyen Bakan Soylu, nikah cüzdanını Eda Arslan'a teslim etti.Hatıra fotoğrafının ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler düğün töreninden ayrıldı. 




  HAMO AĞA VE OĞLU İŞ ADAMI TAHSİN ARSLAN MİSAFİRLERE TEŞEKKÜR ETTİ
  
Oğluna dillere destan bir düğün yapan ve tüm davetlilere teşekkür eden  Hamo Ağa' ve oğlu iş adamı  Tahsin Arslan, "Düğünümüze gelemeyen ve  mesaj gönderen başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beyefendiye, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem  İnce, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, Büyükşehir AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Galip Ensarioğlu,




7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Değerli Valimiz Hasan Basri Güzel'e, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumali Atilla'ya, İçişleri  Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Çiçek'e, Cumhurbaşkanlığı  eski personel daire başkanı Ahmet Minder' beye,



Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Kerem Süleyman Yüksel Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Yenişehir  Belediye Başkan vekili Serdar Kartal, ve değerli milletvekillerimiz, aşiret liderlerimiz, köylülerimiz, işadamlarımız, STK temsilcilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, kamu kurum amirlerimiz ve tüm değerli misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyorum.
Bizleri bugünümüzde yalnız bırakmadıkları için onlara müteşekkir olduğumu söylemek istiyorum. Rabbim bütün bekar gençlerimize evliliği nasip etsin" diye konuştu. 
  



 HABER YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.