GENEL Haber Girişi : 11 Mart 2020 13:55

HAKSIZLIKLARA VE ZULME KARŞI DİMDİK AYAKTA DURDUK

HAKSIZLIKLARA VE ZULME KARŞI DİMDİK AYAKTA DURDUK
D.BAKIR- Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Turan İlgin, İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı.
Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Turan İlgin, mesajında İstiklal Marşımızın kurtuluş destanının anlatıldığı son derece anlamlı bir belge olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: ‘İstiklal Marşımız, ecdadımızın Vatan, Bayrak ve Ezan sevdasının, bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. Bu destansı eser aynı zamanda, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi kutlu değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekûn milletimizin katıldığı kurtuluş destanını dile getiren seçkin bir eserdir. Ömrünü vatana ve millete hizmete adamış, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmesinin 96.yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımız; büyük fedakârlıklarla kazanılan istiklal mücadelemizi, milli mücadele ruhunu, Türk Milletinin vatan sevgisini, bağımsızlık-özgürlük tutkusunu, milli kimliğini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın kabulünün 99.yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıya şükranla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimize, Yüce Rabbim’den, rahmet ve merhamet niyaz ediyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.