GENEL Haber Girişi : 11 Kasım 2019 22:09

GELECEĞE BİR NEFES DE, DİYARBAKIR CANSEVEN KOLEJİ’NDEN

GELECEĞE BİR NEFES DE, DİYARBAKIR CANSEVEN KOLEJİ’NDEN
‘11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ programı kapsamında, ülkemiz genelinde fidan dikim çalışmaları bütün hızıyla devam ederken, projeye bir destek de Diyarbakır Özel Canseven Koleji’nden geldi.
Ülkemiz genelinde, gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye oluşturabilmek amacıyla, 81 İlimizde eş zamanlı yapılan ‘11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ programı, tüm yurt genelinde devam ediyor. ‘Geleceğe Nefes’ Seferberliği kapsamında, dünyaya örnek teşkil eden bir kampanyaya dönüşen projeye, ilgi her geçen gün artıyor. Diyarbakır’ın köklü Eğitim kurumlarından Özel Canseven Koleji de, bu kapsamda, ‘Geleceğe Nefes’ Seferberliğine katıldı.




 ‘571 FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK’ 
 
Açıklamalarda bulunan Özel Canseven Okulları Kurucu Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Hamit Canseven, şunları söyledi: ‘Tarım ve Orman Bakanlığının GELECEĞE NEFES kampanyası adı altında 11.11.2019 pazartesi günü saat 11:11’de başlatmış olduğu kampanyaya katılıyor ve yürekten desteklerimizi sunuyoruz. Bu kapsamda, Diyarbakır Canseven Koleji öğrencileri de



BİR FİDAN BİR NEFES diyerek oldukça kalabalık bir katılımla, bu hayırlı projeye katıldılar. Kampanya için Diyarbakır kampus alanımızda, bin metre kare alan ayırıp, tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile beraber 571 adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Okulumuz öğrencilerinin mutluluğu ve heyecanı gerçekten görülmeye değerdi. 


 
Sayın Bakanımızın da dediği gibi Türkiye, orman varlığının önemini dünyada en iyi bilen ve örnek olan ülkelerin arasında başı çekiyor. Başlatılan bu kampanyada bizlerin de katkısı olması konusunda Diyarbakır’da ki kendi kampus alanımızda oldukça geniş bir katılımla, Çam ve Meşe fidanlarımızın dikimini gerçekleştirdik.



Bu konuda dikkat çekmemiz gereken husus ise geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz Mevlüt Kandili’nin akabinde Peygamber Efendimiz’in doğum yılına atıfta bulunarak, 571 fidanı toprakla buluşturmamızdır. Maalesef son yıllarda alçakça ve hunharca yakılarak veya kesilerek yok edilen ve ülkemizin akciğerleri olan orman alanlarımızın yerlerinin dolması ve olabildiğince yeşil bir ülke haline gelerek, daha müreffeh olabilmemiz noktasında, hepimize önemli görevler düşmekte.



Bu vatandaşlık görevini yerine getirmiş olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bakanlığımızın başlatmış olduğu kampanyaya bu denli katılımın sağlandığını görmek bizleri de ayrıca mutlu ediyor. Kampanyayı sonuna kadar destekliyoruz.


 
 Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, çam ve meşe ağaçlarını kendi elleri ile diktiler ve sonra da ağaçlara su verdiler. Bu sayede her öğrencimiz ve öğretmenimizin kendi ağacı oldu. İnşallah; ülkemizin dört bir yanı yemyeşil olur. Bir uçtan diğer uca, ağaçla, yeşille donatacağız ülkemizi’. 


 
Görüşlerini belirten çocuklar ise, çok mutlu olduklarını belirttiler. 
 
İlkokul 3. Sınıf öğrencisi Mustafa Kahraman, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Artık benimde bir ağacım oldu. Hepimiz son derece mutluyuz. İnşallah, kendimize nasıl bakıyorsak, ağacımıza da öyle bakacağız. Doğayla iç içe olmak harika bir duygu. Çiçekleri çok seviyoruz’. 
 
İlköğretim 7. Sınıf öğrencisi M.Ali Ateş ise şunları söyledi: ‘Hayallerimizi gerçekleştirdik. Ağaçlar, yeşillik, çiçekler, bahçeler hepimizin özlemi. Bugün son derece anlamlı ve geleceğe yönelik bir projeyi gerçekleştirdik.



Ne kadar çok ağaç dikebilirsek, çok fazla hayır işlemiş oluruz. Bizlere bu fırsatı veren başta okul müdürümüz olmak üzere, yöneticilerimiz ve bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz’.


 
 8. Sınıf Öğrencisi Irmak Pekdemir ise, ‘bugün kelimenin tam anlamıyla, ağaç bayramı yaşıyoruz. İnanın kanatlarımız olsa, sevinçten uçardık. Mukaddes kentimizi, yeşili, doğayı ve okulumuzu çok seviyoruz. Diktiğimiz fidanlar, çok iyi biliyoruz ki, sevgi ile büyürler. Bizim de bu dünyada bir eserimizin olması harika bir duygu.



Ağaç dikerek, okulumuzun bütün çevresini yeşille donatmış olduk. Tertemiz mis gibi bir hava, toprak kokusu v tabiatla iç içe olmak çok güzel. Fidanlarımıza canımız gibi bakacağız, onlar bizim mutluluk kaynağımız oldular. Ayrıca da, çok sevap kazandık, fidanları dikerek’.




ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.