GENEL Haber Girişi : 27 Eylül 2018 16:50

Fiskaya'da tarih kokan cafe

Fiskaya'da tarih kokan cafe
Diyarbakır'da son zamanlarda yaşanan barış ortamı yeni mekanların açılmasına yaradı. İçerisinde bilardo, langırt oyunlarının yanı sıra gazete ve bir çok kitabın okunabileceği kütüphanenin de bulunduğu tarih kokan Fiskaya Bahçesi'nde açılan Asya Cafe, düze
Diyarbakır esnafının yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı açılış töreninde Fiskaya Mahallelisi de hazır bulundu. 800 metre kare alanda açılan ve hemen Dicle nehri kenarında bulunan tarihi Fiskaya Bahçesi'nde yer alan Asya Cafede oturanlar tarihi de soluyorlar.






Sıcak ve soğuk içeceklerin bulunduğu cafede bilardo ve langırt oyunları hizmeti de sunuluyor. Sigara içilmesinin yasak olduğu cafede taze çaylar, salep, tüm kahve ve içecek çeşitleri mevcut. Gazete&kütüphane de bulunan cafede, serin bahçede Dicle Nehri'ni gören bir manzara var. Tarih kokan Fiskaya Bahçesi'nde, ailelerin rahatlıkla gidip oturabileceği ve rahat bir nefes alacağı yeşil alanlı bahçenin mevcut olduğu cafede, okey, tavla, oyun kağıtları da mevcut. Öte yandan, futbol müsabakalarının rahatlıkla izlenmesi için cafe de dev ekran televizyon yer alırken, içeceklerin yanı sıra künefe ikramı da bulunuyor. 



Diyarbakırlılara tarih kokan bir cafe hizmeti sunmak için böyle bir girişimde bulunduklarını belirten cafenin işletmecisi ve sahibi Hüsamettin Kılıç, "Salonumuzda gençlere yönelik etkinliklerimiz olacaktır. Asya Cafe Fiskaya bilardo salonu, meşrubat çeşitleri, nargile, özel yayık ayran çeşitlerimiz mevcut. Her ayın sonunda Fiskaya'da akrabalarımız dostlarımız komşularımız geçmiş zamanda buradan ayrılan ve Diyarbakır'ın çeşitli semtlerine taşınan dostlarımızla geleneksel Fiskaya Günleri düzenleyeceğiz. Amacımız gençlerimizi kötü yollardan kurtarıp, sosyal, sportif faaliyetlere yöneltmektir. Özel toplantılar ve nişan içinde kiraya vermekteyiz. Dinlenmek ve yorgunluğu almak için masaj makinelerimiz var" dedi. 





Açılışa katılan ve açılış kurdelasını kesen Diyarbakır'ın tanınmış esnaflarından meşhur Kahvaltıcı Alaaddin Usta ise, "Doğum büyüdüğüm bu güzel mahallemde amca oğlum olan Hüsamettin Kılıç'ın böyle güzel bir mekan açması beni ve ailemizi çok sevindirmiştir. Allah utandırmasın, hayırlara vesile olsun. Rabbim bol rızıklar göndersin, hayırlı işler nasip eylesin. 



Güzel bir dinlenme yeridir. Bana açılışı yaptırdığından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Akrabam olduğu için demiyorum ama Diyarbakır'a hizmet eden böyle girişken ve çalışkan insanların varlığı bize güç veriyor, böylesi Diyarbakır aşığı insanların yanında olmak bizi mutlu ediyor. Değerli Amcam oğlu Hüsamettin Kılıç'ın her zaman yanında olacağımı belirtmek istiyorum. Kendisinin de bu işi başarılı bir şekilde yapacağını gururla söylüyorum" diye konuştu. 
  


ÖZEL HABER.YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.