GÜNDEM Haber Girişi : 01 Ekim 2024 20:22

Ensarioğlu’ndan Damat İddiasına Tepki: Ortada Bir Suç Yok

Ensarioğlu’ndan Damat İddiasına Tepki: Ortada Bir Suç Yok
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, damadı Mutlu Akbulut’un 30 milyon liralık kripto para dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınmasının ardından ortaya atılan iddialara tepki gösterdi.

Ensarioğlu, ulusal bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, kendisine yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğünü savundu.


İddialara göre, Akbulut gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı ve tahliye kararının siyasi baskı sonucu alındığı öne sürüldü. Bu durum üzerine Ensarioğlu, “Kime ne operasyon olduğunu bilmiyorum ama bir operasyon olduğu açık ve ortada. Günlerdir, Narin üzerinden iftira, yalan, söylemediğim cümlelerle bir linç kampanyası yürütülüyor,” dedi.


Damadı ile ilgili olayda herhangi bir suistimal olmadığını vurgulayan Ensarioğlu, “Ortada bir şikayet var. Şikayetçi, şikayetini geri almış. Yani benim damadım diye idam mı etmeleri lazım, suç olmadığı halde içeri mi atmaları lazım?” şeklinde konuştu.


Ayrıca, yargı sürecine dair hiçbir dahli bulunmadığını belirten Ensarioğlu, “Yargıya benim dahlim nasıl olur ben de merak ediyorum. Ortada zaten bir suç yok. Her işin bir ahlakı var, namusu var. Artık b.kunu çıkardılar. Böyle bir şey olur mu ya?” ifadelerini kullandı.


Ensarioğlu, “Narin meselesi üzerinden başlayan bir linç var. Söylemediğim ve kastetmediğim laflar üzerinden Türkiye’de hiç kimsenin uğramadığı bir linçe uğramışım. İşin özü, örgüt kaynaklı ve yurt dışı kaynaklı itibarsızlaştırma operasyonu. Ama içerideki bütün muhalifler de buna çanak tutuyor,” diyerek, durumun ciddiyetini vurguladı.


‘Bir kız çocuğu canice katledilmiş’


Narin hakkında söylediklerinin net olduğunu ifade eden Ensarioğlu, şöyle konuştu:


“Orada dediğim gayet net. Orada da diyorum ki; devlet işin üzerine hiç olmadığı kadar gitmiş, toplumsal duyarlılık hiç olmadığı kadar oluşmuş. Keşke canlı bulunabilseydi, maalesef ölüsüne rastlandı. İçeride tutuklanan var itirafçı var. Otopsi raporuyla da delillendirilir, sonuca gidilir pek yakında. Bana kim olduğunu, kim yapmış olabilir diye soruyorsunuz. Herkesin bir tahmini var bildiği bilmediğimiz şey var ortada yayın yasağı var konuşmak doğru değil diyorum. Ya çok ne iki kuruşluk Türkçesi olan herkes benim ne dediğimi anlar aslında. Sanki bir şey biliyoruz da devletten saklıyoruz. 9 yaşında 8 yaşında bir kız çocuğu canice katledilmiş ben mi saklayacağım, niye saklayacağım? Evladım olsa saklar mıyım ya? Canı cehenneme yapanın.”