GÜNDEM Haber Girişi : 28 Temmuz 2024 20:34

Ensarioğlu: Diyarbakır Ekspresi kent turizmine katkı sağlıyor

Ensarioğlu: Diyarbakır Ekspresi kent turizmine katkı sağlıyor
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin şehrin tanıtımı, turizmi ve ekonomisine büyük katkılar sağladığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Dünyaca ünlü Time dergisi, Diyarbakır’ı gezilecek en iyi 100 rota arasında Turistik Diyarbakır Ekspresi gösterdi. Bunun üzerine AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu sosyal medya hesabında açıklama yaparak "Daha güzel bir Diyarbakır için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

'Uluslararası alanda önemli rol oynadı'

Ensarioğlu, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle yapılan girişimlerin ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Devlet Demiryolları’nın (TCDD) destekleriyle Nisan ayında ilk seferini gerçekleştiren Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin, Diyarbakır'ın uluslararası alanda tanıtımında önemli bir rol oynadığını belirtti.

'Kültürel zenginliklerinin uluslararası arenaya taşıdı'

tur-tren.jpg

Milletvekili Ensarioğlu, dünyaca ünlü Time dergisinin Diyarbakır'ı gezilecek en iyi 100 rota arasında gösterdiğini hatırlatarak, Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin bu başarının önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Ensarioğlu, "Şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin uluslararası arenaya taşınmasında ve cazibe merkezi haline gelmesinde büyük rol oynayan bu projenin hayata geçirilmesindeki desteklerinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, TCDD Genel Müdürümüz Sayın Veysi Kurt’a, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürümüz Sayın Ufuk Yalçın’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Projeler devam edecek

Ensarioğlu, Diyarbakır'ın eşsiz güzelliklerini ve zengin tarihi dokusunu keşfetmek için herkesi davet ederken, ekonomi ve turizm başta olmak üzere şehrin her alanda daha da ileriye taşınması için bu tür projeleri geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. "Daha güzel bir Diyarbakır için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyen Ensarioğlu, bu tür projelerin Diyarbakır'ın geleceği için önemine dikkat çekti.


Kaynak: Amida Haber