GENEL Haber Girişi : 12 Mayıs 2020 23:29

ENGELLERİN KALDIRILDIĞI BİR DÜNYA DİLEĞİYLE

ENGELLERİN KALDIRILDIĞI BİR DÜNYA DİLEĞİYLE
3 Gen Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü ve aynı zamanda Diyşad yönetim kurulu üyesi Akademisyen Veysi Fida ‘10- 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’ dolayısıyla, yazılı bir mesaj yayınladı.
3 Gen Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü ve aynı zamanda Diyşad yönetim kurulu üyesi Akademisyen Veysi Fida, mesajında duygularını şöyle dile getirdi: 

‘Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Dünya Engelliler Haftası engelli kardeşlerimizin hakkıyla anlaşılmaları, sorunlarına yönelik farkındalık oluşması ve daha mutlu yaşayabilmeleri adına bir fırsat olmasını temenni ediyorum. ‘Önce insan’ diyen bir geleneğin mensupları olarak bizler, engelli bireylerimizin ve ailelerinin karşılaştıkları güçlükleri ortadan kaldırmaya yönelik olarak “engellerin kaldırıldığı bir dünya için” bütün kurumlarımızla, her geçen gün artan bir azim ve kararlılıkla görev yapmaktayız. Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. 

Onların yaşam kalitesini yükseltmeden toplumsal birlikteliği sağlayamayız. Bu telaki ile eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte yok etmeye, büyük önem veriyoruz. İmkân sağlandığında, kardeşlerimizin önlerindeki engeller kaldırıldığında, sanattan, spora, Eğitimden iş dünyasına kadar her alanda gurur verici başarılara ulaşmaları, her türlü takdirin üstündedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan, Azimle gayret gösteren, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize güç veren kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hususan belirtmek isterim. 10- 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’ dolayısıyla, Yüce Rabbimiz’den bütün engelliler ve ailelerine, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam niyaz ediyorum’.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.