GENEL Haber Girişi : 30 Mart 2020 12:44

ELMAS: ‘EVDE KAL ÇAĞRILARINA DUYARLI OLALIM’

ELMAS: ‘EVDE KAL ÇAĞRILARINA DUYARLI OLALIM’
D.BAKIR- Osmanlı Turan Ocakları Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Nurettin Elmas, ‘Evde Kal Türkiye’ kampanyasına uymanın hepimizin sağlığı açısından önemli olduğuna dikkati çekti.
Açıklamalarda bulunan Diyarbakır Osmanlı Turan Ocakları İl Başkan Yardımcısı Nurettin Elmas, şunları söyledi: ‘Bilindiği üzere, Çin’de başlayan ve giderek tüm dünyaya yayılan koronavirüs (KOVİD-19) bulaşıcı hastalık nedeniyle, bugüne kadar dünya genelinde binlerce insan hayatını kaybetti, on binlerce insan tedavi görüyor. 10 Mart tarihi itibariyle ülkemizde ilk vakanın tespit edilmesinden sonra, devletimiz bütün mekanizmalarıyla, bu virüs ile topyekün bir mücadele başlattı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanlığımı ve İçişleri Bakanlıklarımızın katalizör görevi gördüğü seferberlikte, bugüne kadar son derece başarılı olduk. Sağlık çalışanlarımız cansiperane bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Kahvehane, berber, güzellik merkezleri gibi her gün yüzlerce insanın girip çıktığı ortamların da geçici olarak kapatılması, hepimizin sağlığı açısından olumlu bir karar.


 Ancak zaman zaman gerek sosyal medyada, kimi insanların ‘Evde Kal Türkiye’ çağrılarına uymadıklarını görüyoruz. Unutmayalım ki, zorunlu olmadıkça evden çıkmamamız, hepimizin sağlığı açısından hayati öneme sahip. Zorunlu olmadıkça evden çıkmamak, dışarıda ihtiyaçlarını giderdikten hemen sonra evimize dönmek, sadece bizim değil, tüm aile üyelerimiz için can alıcı bir nokta. Bu süre zarfında okula giden çocuklarımız televizyon veya internet üzerinden derslerini takip edebilir. Yine bu dönemde özellikle kitap okuyarak, hem kitap okuma alışkanlıkları pekişir, hem de yeni bilgiler öğrenirler.




Bunun yanı sıra, onlara kişisel temizliğin ne kadar önemli olduğunu anlatarak, bu süreci bilgi ve birikimlerini geliştirmeleri yönünde değerlendirebiliriz. Unutmamak gerekir ki, bu sinsi hastalık bulaşıcı ve aile üyelerinden bir kişiye bulaşması demek, ailedeki diğer tüm bireylerin de tehlike altında anlamına geliyor. Bu nedenle, dışarıda işimiz biter bitmez evimize dönüp, başta ellerimiz olmak üzere yüzümüz ve ağzımızı mutlaka sabunlu suyla yıkayalım. Bu sürede göstereceğimiz özen ve dikkat, belki de aile üyelerimizden birinin canının kurtulmasına sebep olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle, kadirşinas halkımızı en derin saygılarımla selamlıyor ve tehlike geçene kadar ‘Evde Kal Türkiyem’ diyorum’.

HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.