GENEL Haber Girişi : 28 Nisan 2019 13:06

Eflatun’dan Geleneksel Bahar ve Çocuk Şenliği

Eflatun’dan Geleneksel Bahar ve Çocuk Şenliği
Diyarbakır’ın en gözde okulları arasında olan ve Diyarbakırlılar tarafından tercih edilen Eflatun Koleji her yıl geleneksel olarak yaptığı Bahar ve Çocuk Şenliği’nin bu yıl 9’ncusunu düzenledi. Her sene bahar mevsiminde gerçekleşen şenlik bir yıllık eğit

  • Şenlik kapsamında uçurtmalar uçuruldu, bisiklet yarışmaları düzenlendi, ana sınıfı çocukları ile ilkokul öğrencileri ata bindiler, Eflatun Anfi Tiyatrosu’nda konser düzenlendi. Konserde O Ses Türkiye sanatçılarından Rüzgar Uruç birbirinden güzel şarkı ve türküler ile öğrencileri ve velileri coşturdu. Daha sonra, resim sergisi düzenlendi, ebru çalışmaları yapıldı. 



    Bunun yanı sıra çuval yarışması, halat çekme yarışması,Kaşıkta yumurta oyunu  ile gerçekleşen şenlik panayır havasında yapıldı. Şenliğe katılan veliler de evlerinde hazırladıkları yiyecek ve içecekleri ile temiz havada adeta piknik yaparak çocuklarının eğlenmelerini keyifle izlediler.

    “EFLATUNLU OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

    Her yıl düzenli bir şekilde şenlik düzenlediklerini ve bu yılda 9’ncusunu düzenledikleri şenliğin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Eflatun Okulları Genel Müdürü Ahmet Aybak, Eflatun’lu olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Eflatun olarak uluslararası eğitim arenasında  bir okul olmayı hedeflediklerini belirten Aybak, “Biz Eflatun Okulları olarak Diyarbakır eğitimine katkı sunmayı ve Diyarbakırlı öğrencilerimizi güzel bir şekilde yetiştirerek başarılı birer birey olmalarını sağlamayı hedef aldık.



    Eflatunlu olmak bir ayrıcalıktır. Diyarbakır halkının gönlünde yer edinmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Kendi güvenirliliğimizi halkımızın gönlünde tescilledik. Uluslararası eğitim arenasında bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Halkımızın bize olan güvenlerine layık olmaya çalışıyoruz. Siz değerli hemşerilerime teşekkürler ederken sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

    VELİLER MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRİYOR

    Çocuklarının böyle bir okulda okudukları için çok şanslı olduğunu belirten veliler Eflatun Koleji’nden memnuniyetlerini de dile getirdiler. Oğlunun Eflatun Koleji’nde ana sınıfına giden velilerden Erdal Toprak, Eflatunlu oldukları için memnun olduklarını belirterek, “Bu tür etkinlikler bizler  mutlu etti. Eflatun okullarına oğlumu göndermem  benim için ayrıcalıktır. 



    Hem eğitimi hem öğretmenleri hemde okul müdürleri hepsi birbirinden güzel. Çocuklarımıza ilgi ve alaka gösteriyorlar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Böylesi bir okulu Diyarbakırımıza kazandıkları için sonsuz teşekkür ederim. Tüm çalışanlarından Allah razı olsun” diye konuştu.

    “ÇOCUĞUMU EFLATUNA GÖNDERDİĞİM İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM”

    Eflatun Okulları’nın eğitiminden memun olduklarını dile getiren ve kızının Eflatun Koleji’nde okuduğunu dile getiren velilerden Fatih Çakır ise, “Eflatun okulları Türkiye’nin en sayılı okullarından biri. Diyarbakır’da böylesi güzel bir okulun olması bizi mutlu ediyor. Eğitimi çok muhteşemdir ve öğrenci öğretmen ilişkilerini anlatmakla bitiremem. 



    Okulun her tarafı temiz  ve okul yönetimi olarak hijyene çok dikkat ediliyor. Bugün gerçekleşen etkinliklerde bizi mutlu etti. Bu tür etkinlikler hem veli olarak hemde çocuklarımız için çok faydalıdır  Günün yorgunluğunu stresini böyle çok temiz bir bahçede de atmak bizleri mutlu etmiştir” dedi.


    “HEM ÇOCUKLARIMIZ HEM BİZ VELİLER MUTLU OLDUK”

    Gerçekleşen şenliğin çocuklarını mutlu ettiği kadar veliler olarak kendilerini de mutlu ettiğini belirten velilerden Nurullah Ayçiçek de, “İki çocuğum da Eflatun Okullarında okuyor. Bir kızım ilkokulda, bir kızımda ortaokul öğrencisi. Tek kelime ile okulu anlatmak gerekirse muhteşem diyebilirim. Eflatun okulları gayet başarılı ve eğitimin hakkını veren bir okulumuz.  Allah utandırmasın böylesi güzel okulların olması bir veli olarak bizleri mutlu etmiştir tüm idarecilere teşekkür ederim” diye konuştu.

    EFLATUN HEM DİYARBAKIR’A HEM ÜLKEYE KATKI SAĞLIYOR

    Türkiye’nin farklı bölgelerinde de yeni okullar kuran, dünyadaki gelişmelere katkıda bulunan, öğrencilerinin uluslar arası sahalarda sesini duyurabildiği, geleceği şekillendirecek insanları yetiştiren bir kurum olan Eflatun Koleji, Yeni Mardin Yolu 5’nci kilometre Yeşilvadi Mahallesi 241 numarada hizmet veriyor. Diyarbakır’da  yeşil bayrak ödülünü alan ilk ve tek okul eflatun koleji.



    EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi, EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne de sahip olan Eflatun Eğitim Köyü,  şehrin gürültüsünden uzak 27.000 metrekare etrafı tamamen güvenli duvarla çevrilmiş 20.000 metrekare yeşil alan ve yüzlerce çeşit ağacın olduğu botanik bahçesinde minik hayvanların



    (ördekler, tavşanlar, kazlar, tavuklar), midilli atlarının, sera hobi bahçelerinin içiçe olduğu muhteşem bir ortamda eğitim veren, bir eğitim kampüsü için olması gereken her türlü teknolojik altyapının hazırlandığı, modernle klasiği bir araya getiren kendine özgün mimari yapısıyla adeta mimari ile sanatın eğitim için bir araya geldiği türkiye’nin en görkemli kampüsüne sahip marka olmaya aday bir okul.

    BÖLGENİN İLKLERİ EFLATUN’DA MEVCUT

    Türkiye’nin ilk yerli üretimi olan alanında en gelişmiş  “eflatun” markalı uzay teleskobu ile bölgenin astronomi ve uzay bilimleri alanındaki ilk ve tek en önemli merkezini inşa etmiş, çocuklarınızın sosyal, spor ve kültürel alanda gelişmesi sağlayan modern yüzme havuzu, kapalı spor salonu, halı saha, tenis, voleybol, basketbol, ve daha pek çok spor ve oyun alanları ve öğrencilerin sağlığı için kurulmuş sağlık merkezi. 





     Okul bünyesinde konferans salonu, tiyatro salonu, sinema, seminer salonları, resepsiyon ve kabul salonları, amfi tiyatro, diyarbakır kültür ev, sergi ve görsel sanat merkezi ile tam bir kültür ve sanat merkezi, yaş gruplarına göre özel sınıflar, Eğitim bilgisini, deneyim ve uzmanlığı, şefkat ile yoğuran ailelerin rahatı kalple teslim edebileceği bir kadro ile Diyarbakır halkına hizmet vermede sınır tanımıyor.









     

    ÖZEL HABER:YILMAZ ACU


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.