GENEL Haber Girişi : 02 Aralık 2019 00:31

EBUBEKİR BAL: DİYARBAKIR BÜYÜK DÖNÜŞÜM YAŞAYACAK

EBUBEKİR BAL: DİYARBAKIR BÜYÜK DÖNÜŞÜM YAŞAYACAK
Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, sergilediği başarılı performansıyla, Diyarbakır halkının beğenisini topluyor. Son iki dönemdir Ak parti Diyarbakır Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen Ebub
 Vatandaşların acı ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya çalışan, kentin sorunlarını yerinde tespit ederek, kalıcı ve köklü çözümlere kavuşması noktasında çaba sarf eden Ebubekir Bal, örnek bir Milletvekili profili çiziyor. Diyarbakır’ın yanı sıra, büyükşehirlerde ikamet eden Diyarbakırlı ve Bölgemize mensup vatandaşların hastalarına yardımcı olan, tedavilerinin yapılması ve yol masraflarına kadar yardımcı olan Ebubekir Bal,




olanakları dâhilinde insanların sorunlarıyla hemhal olmaya çalışıyor. Bazı vekiller gibi Ankara’da kalıp seçimden seçime değil, bağrından çıktığı Diyarbakır’a her fırsatta gelerek, toplumun genelini ilgilendiren sorunların çözüm noktasında çaba harcıyor. 


 
 YENİ YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN UĞRAŞIYOR 
 
 Uzun yıllar, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, Meclis Başkanlığı ve ardından Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanlığı görevlerinde bulunan, Diyarbakır’daki yatırımlarda yaklaşık 4 bin vatandaşı istihdam eden Ebubekir Bal, bunun yanı sıra, yerli ve yabancı sermayenin Diyarbakır’a gelmesi noktasında, yoğun çabalar sarf ediyor.



Otomotiv, sağlık, gıda ve Tekstil alanında yatırımları bulunan işadamı ve Milletvekili Ebubekir Bal, yeni istihdam alanlarının oluşması noktasında, girişimlerini sürdürüyor. Ankara ve Diyarbakır arası mekik dokuyarak, şehrin sorunlarının çözümü noktasında gayretler sarf eden Ebubekir Bal, Diyarbakır ekonomisine katkı sunmak için gerek Meclis’te ve gerekse de hükümet nezdinde girişimlerini sürdürüyor. 
 


 Diyarbakır’ın tanıtımı noktasında da gayretler gösteren, kentimizin yerli ve yabancı turist akışının azami seviyeye ulaşabilmesi noktasında düzenlenen etkinliklere katılarak, destek olan Milletvekili Bal, Diyarbakır’da iş camiası tarafından da büyük bir destek görüyor. Sık sık köy, belde, ilçe ziyaretleri yapan, esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Ebubekir Bal, ziyaret ettiği yerlerde kendisine iletilen vatandaşların sorunlarına merhem olmaya gayet ediyor. Sinesinden çıktığı Diyarbakır halkının sorunlarının çözülmesi ve kente katma değer katacak, vizyonunu geliştirecek projelerin destekçisi olan Ebubekir Bal, siyasi kişiliğinin yanı sıra işadamı, tüccar ve çiftçi kişiliğiyle de tüm mesaisini Diyarbakır’a yeni yatırımlar sağlanması noktasında harcıyor.  
 

 
Yaptığı insani yardımları, kesinlikle medya ile paylaşmayan ve gizli kalmasını isteyen Ebubekir Bal’ın bu davranışı da, haklı olarak vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Her fırsatta geldiği Diyarbakır’da Ak parti Hükümetinin icraatlarını anlatan Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır’da şu anda yapımı devam eden ve büyük bölümü tamamlanan çevre yolunun, kentimize büyük kazanımlar sağlayacağını belirterek, şunları söyledi: ‘Havaalanı tarafı bittikten sonra çok daha güzel olacak.



Böyle bir yol Türkiye’nin hiç bir yerinde yok. Ak parti döneminde Diyarbakır’a yapılan hizmet, hiç bir kente yapılmamıştır. Bağlar Belediye Başkanlığımızın. Asfalt tesisi de son derece önemli ve değerlidir. Diyarbakır’a özgü bazalt taşını dünyanın en kaliteli ve uzun ömürlü asfaltına çevirerek hem kendi bölgemize ve hem diğer bölgelerimize hizmet edecek. İşsizliği önlemenin yolu, olabildiğince üretim yapmaktır. Bu şekilde kendi gibi kaynaklarımızı hayata geçirdiğimiz zaman üretime, istihdama ve ekonomiye daha fazla katkılar sağlamış olacağız. 


 
 DİYARBAKIR BÜYÜK BİR DEĞİŞİME İMZA ATACAK 
 
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyeciliğinde tarih yazıyorlar. Sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri sergileniyor. Gerçekleştirilen projelerin yanı sıra, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yapılan gıda yardımları takdir topluyor. Önümüzdeki süreçte, Diyarbakır İlimizin kalkınma hamlesinin gerçekleşmesi noktasında ivme kazandıracak projeleri, hükümetimiz gerçekleştirecek’.  
 


EBUBEKİR BAL KİMDİR? İş adamı ve siyasetçi Ebubekir Bal 1 Mayıs 1964 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Ortaokul mezunu olan Bal; özel şirketlerde yönetim kurulu başkan ve başkan yardımcılığı, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkan Yardımcılığı, DTB Meclis Başkanlığı, DTB Başkanlığı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu. İki dönemdir Ak parti Diyarbakır Milletvekili olarak TBMM’de görev yapmakta. İyi düzeyde Kürtçe bilen Ebubekir Bal, evli ve üç çocuk babasıdır. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.