GENEL Haber Girişi : 21 Ekim 2019 22:08

DÜNYADAKİ BÜTÜN GELİŞMELERİ ÖNÜMÜZE SERMEKTELER

DÜNYADAKİ BÜTÜN GELİŞMELERİ ÖNÜMÜZE SERMEKTELER
İş adamı Yunus Yıldız , 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.Yazılı bir açıklama yaparak, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dilekleriyle kutladığını belirten İş Adamı Yunus Yıldız, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
‘Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla dünya arasında köprü görevi görmektedir. Diyarbakır başta olmak üzere, Bölgemiz ve tüm ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla tebrik ediyorum. Her bireyin bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Ancak şurası hiç bir zaman unutulmamalıdır ki, ülkemiz gibi demokratik, laik ve hürriyetçi sistemlerde herkese ve her kesime verilen hak ve sorumluluklar tüm nitelikleriyle belirtilmiştir. Bu düşüncelerle değerli basınımıza düşen en büyük görev, içinde yaşadığımız toplumun Ahlaki, Milli, insani ve Kutsal değerlerine son derece saygılı olmaktır. Özgür basın her şartta, savaşta, barışta, zor zamanlarımızda, halkımızı ve kamuoyunu doğru bilgilendirmektir. Özgür basın; toplumun vicdanı, sesi kısılmışların nidası, ezilmişlerin haykırışı ve halkın vicdanıdır. Bu vesile ile 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, tüm basın mensuplarımıza bir ömür boyu mutlu ve başarılı yayıncılık hayatı dilerim. Ayrıca, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarımızla, ebediyete irtihal eden tüm basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.