GENEL Haber Girişi : 28 Ekim 2020 15:37

DÜNYADA DEĞİŞEN DENGELER VE FRANSA’NIN HAZIMSIZLIĞI

DÜNYADA DEĞİŞEN DENGELER VE FRANSA’NIN HAZIMSIZLIĞI
MERSİN- Kayacars Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Kaya son günlerde, Avrupa ve bütün Dünya ülkelerini yakından ilgilendiren,

gelişmeler yaşandığını belirterek, İslam Ülkelerinin gelişmesi, kalkınması ve beraber hareket etmesini istemeyen şer güçler her zaman hüsrana uğarmışlardır.


Açıklamalarda bulunan  Coşkun Kaya, Avrupa ve Dünya’da dengelerin değiştiğini, yeni su kaynaklarının yanısıra, enerji kaynakları bulabilmek için, sadece karada değil, okyanuslarda da kora kor bir mücadele yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

KARANLIK EMELLERİ VE YÜZLERİNİ, GİZLEYEMİYORLAR

‘Fransa’nın beceriksiz, basiretsiz ve vizyonu olmayan sözde devlet başkanı Emmanuel Macron, öylesine bir cendereye sıkışmış durumda ki, bu cendereden kurtulabilmek için, kendisi ve onun gibi çirkef kimseler, daha önce yaptığı gibi, Kutlu Dinimiz İslam, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.) ve başörtüsü ile ilgili olarak, ipe sapa gelmez, şuursuzca ifadeler kullandılar. Bu zaten sekizinci sınıf taşra politikacısı bile olamayacak, bilgi, görgü ve beceriden yoksun, Macron denen ruh hastasının ilk vukuatı değil.


Esasen, olaya ekonomi temelinde de baktığımızda, Fransa'nın esas rahatsızlığının, Türkiye'nin dünyada, bölgemizde ve özellikle Afrika'da etkin politikalar izliyor oluşuyla ilgilidir. Bunu da Yunanistan'ın oradaki bazı dayanıksız, mesnetsiz, hukuka aykırı tezlerinin yanında yer alıyormuş gibi yapan Macron’un kendisine alan açma gibi beyhude çabalarından başka bir değer taşımamaktadır.


Kaldı ki, bir NATO müttefiki olarak Fransa'nın, sürekli böyle ikiyüzlü, emperyalist politikalardan vazgeçerek, uluslararası hukuk, deniz hukuku ve hepsinden önemlisi, Semavi Dinler’e, azami derecede bir hürmet ve saygı göstermesi elzem hale gelmiştir.


Zaman zaman böyle ergen çıkışları yapan, vakur bir siyasetçi profilinden son derece uzak, kıt bilgisi ve görgüsü ile, her konuştuğunda, ne kadar aptal ve cahil olduğu ortaya çıkan Macron, ülkesini de, kendisini de, aşağılık bir seviyeye düşürmektedir.


Gerek Dinimiz İslam ve gerekse sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e  (S.A.V.) yönelik söylenen sözler, esas itibarıyla, söyleyenlerin ne kadar çirkin ve iğrenç insanlar olduğunu gösterir ve bu onları, bir kez daha yerin dibine sokmuştur.


Bu ayıp, zaten onlara yeter de artar bile. Gerek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Şanlı Dinimiz İslamiyet ile ilgili söylediği, karanlık iç dünyasını yansıtan sözler, gerek Sevgili Peygamberimizle (S.A.V.) ilgili çizilen değersiz, kâğıt ve bez parçaları, esasen bunları yapanların birer paçavradan ibaret olduğunu, bir kez daha kanıtlamıştır. Sömürgeci, emperyalist ve kafatasçı Fransız siyasetinin temsilcilerinden olan Marine Le Pen’in, kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını istemesi de, korkunun ecele faydası olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır.


Allah katında makbul Din olan İslamiyet ve Allah’ın son peygamberi ve en sevgili kulu Hazreti Muhammed’e (S.A.V.) olan sevgimizi, muhabbetimiz, biz yaşadıkça süreceği gibi, bütün dünya genelinde insanların akın akın Dinimize yönelmelerini daha da hızlandıracak olan bu tutum ve davranışlar karşısında susmayacak, bütün İman edenler, hep bir ağızdan dünyaya haykırmaya devam edeceğiz’.

 ÖZEL HABER MERSİN:YILMAZ ACU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.