GÜNDEM Haber Girişi : 18 Temmuz 2024 14:42

Dünya Mağdurlar Derneği Çalışmalarını Hız Kesmeden Sürdürüyor

Dünya Mağdurlar Derneği Çalışmalarını Hız Kesmeden Sürdürüyor
Dünya Mağdurlar Derneği Genel Başkanı Türkan Çaçan ve derneğin yönetiminde yer alan ekip arkadaşları, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Mağdurlara daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabilmek için sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kurumlar ve siyasi partilerle bir araya gelen Genel Başkan Türkan Çaçan ve dernek yönetimi, ziyaretleri esnasında derneğin faaliyetlerini ve geliştirdikleri projeleri aktarıyor.

Bu kapsamda, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Dünya Mağdurlar Derneği Başkanı Türkan Çaçan, İl Yönetiminden Melis Kandemir ve Sibel Aldan tarafından ziyaret edildi. Ziyarette, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan gıda ve giyim yardımları, Afrika’da Kurban Bayramı dolayısıyla verilen kurbanlar ve bu kurbanların ihtiyaç sahiplerine dağıtımları konuşuldu. Kira yardımı alan depremzedelere değinen Dernek Başkanı Türkan Çaçan, yeniden bu yardımların yapılması gerektiğini vurguladı ve ihtiyaç sahipleri için kurulması planlanan market projesinden bahsetti.

Derneğin önemli faaliyetlerinden biri olan uyarıcı madde kullanımının artışı ve bu maddeleri kullanan bireylerin rehabilitasyonu üzerine yapılan çalışmalar da konuşuldu. Bu çalışmalar sayesinde hayata yeniden bağlanan bireylerden bahseden Çaçan, daha fazla mağdura ulaşmak adına yeni projeler geliştirdiklerini ve bu projelerden birinin mağdurlar için oluşturulacak yaşam merkezleri olduğunu belirtti. Uyuşturucu madde kullanımını engellemek için tedavi merkezlerinin yanı sıra atölyeler ve mesleki eğitimlerle bireylerin yeniden hayata ve topluma uyum sağlamalarını hedeflediklerini ifade etti.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, yapılan faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geliştirilen yeni projelere destek vereceklerini belirtti. Dernek başkanlığı liderliğinde il yönetimi ve gönüllüler ile yürütülen faaliyetlerin ve ziyaretlerin devam edeceği bildirildi.

Dünya Mağdurlar Derneği, mağdurlar için geliştirdiği birçok proje ile dikkat çekiyor. Dernek, dünya genelinde mağdurları kucaklamak ve onların yaşamlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor ve her geçen gün yönetimi ve gönüllüleri ile büyüyerek hedefine ulaşıyor.