GÜNDEM Haber Girişi : 23 Haziran 2024 17:22

Dr.İlhan Diken, ölümünün onuncu yıldönümünde anıldı

Dr.İlhan Diken, ölümünün onuncu yıldönümünde anıldı
Diyarbakır Tabip Odası eski başkanı Doktor İlhan Diken, onuncuölüm yıldönümünde mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

2004-2006 yılları arasında Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı, öncesinde Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreterliği’nin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan vekilliği de yapan Dr. İlhan Diken, ölümünün onuncu yıldönümünde Kayapınar ilçesindeki Yeniköy mezarlığında bulunan mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

Anma’ya Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen ve TBB Yöneticileri, İlhan Diken’in yakın arkadaşı Dr. AdemAvcıkıran, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyeleri, halen cezaevinde bulunan Diyarbakır Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı, Dr. İlhan Diken’in ailesini temsilen eşi Hüda Diken ile ağabeyi yazar Şeyhmus Diken ve sevenleri katıldı.

Anmada, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen, İlhan Diken’in yakın arkadaşı Dr. Adem Avcıkıran ile İlhan Diken’in eşi Hüda Diken ve ağabeyi yazar Şeyhmus Diken birer konuşma yaptı. Anmada cezaevinde bulunan Dr. Selçuk Mızraklı’nın mesajını eşi Zeynep Mızraklı okudu. Hüda Diken, Dr. İlhan Diken’in nasıl bir baba, eş ve nasıl bir hekim olduğuyla ilgili konuşma yaptı. Ağabey yazar Şeyhmus Diken ise, İlhan Diken’in mesleği, insan hakları alanındaki duyarlılığı, ayrım gözetmeksizin mesleğini icra edişi, yazarlık kimliği ve musikiye olan ilgisini anlattı.