GENEL Haber Girişi : 13 Mart 2020 23:26

DİYARBAKIR MAARİF OKULLARINDA HİJYENE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

DİYARBAKIR MAARİF OKULLARINDA HİJYENE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR
D.BAKIR- Diyarbakır’ın saygın ve köklü okullarından Diyarbakır Maarif Koleji Mozaik Okulları’nda, dünya genelinde görülen bulaşıcı hastalıklara karşı, adeta temizlik seferberliği başlatıldı.
2015 yılından beri Diyarbakır’da eğitim hizmeti veren Maarif Koleji Mozaik Okulları’nda bu kapsamda, uzun süreden beri temizlik konusunda son derece titizlik gösteriliyor. Akademik başarısının yanı sıra, öğrenciler, Eğitimciler ve bütün çalışanlarının sağlığına azami ölçüde dikkat eden Diyarbakır Maarif Koleji Mozaik Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Maarif Koleji Mozaik Okulları olarak, geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı en donanımlı bir şekilde hayata hazırlamanın mücadelesini



verirken, diğer yandan da onların sağlığına yönelik bir dizi ek önlem ve çalışmalarımıza da devam etmekteyiz. Bu kapsamda, çocuklarımızın okulda bulundukları süre zarfında, her türlü temizlik ve hijyen ortamını oluşturarak, bulaşıcı hastalıklara karşı her zaman önlemler alıyoruz. Dünya genelinde görülen ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Korona virüsüne karşı, okulumuzun bütün birimlerini bugün itibariyle dezenfekte etmeye başladık.



 Okulların tatil edilmesi dolayısıyla, yönetim olarak özel solüsyonlarla yaptığımız dezenfekte çalışmalarımızın tamamlanmasıyla, çocuklarımız, Eğitimcilerimiz ve bütün personelimiz, son derece rahat ve güvenilir bir ortamda Eğitim-Öğretim çalışmalarına devam edebilecekler. Ayrıca, bütün sınıflarımıza el dezenfektanları dağıttık. Öğrencilerimizin vücut direncini güçlendirmek için C vitamini bakımından zengin yiyecekleri tüketmeleri ve okul çantalarında küçük el dezenfektanları bulundurmaları da yararlı olacaktır.


Bu

konuda velilerimizle de sık sık görüş alış verişinde bulunarak, neler yapılması gerektiği konusunda zaman zaman bilgilendirici açıklamalar yapacağız’. Eğitim-Öğretim başarılarının yanı sıra, sık sık gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de takdir toplayan Diyarbakır Maarif Koleji Mozaik Okulları,



geçtiğimiz günlerde ise, öğrencilere yönelik işitme ve kulak sağlığının önemi konusunda etkinlik düzenlemişti. Etkinlikte kulak ve işitme sağlığı hakkında çocuklara detaylı bilgiler verilerek, konuyla ilgili broşürler dağıtılmıştı. Özel Bower Hastanesi tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerinde, öğrencilere kulak sağlığının önemi anlatılmış ve bütün sınıfları dolaşan Op. Dr. Ferit Kara, öğrencilere kulak muayenesi yapmıştı.





ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.