KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 20 Haziran 2024 08:14

Diyarbakır’lı gastronomist Alaaddin Kılıç'a 'onur' ödülü

Diyarbakır’lı gastronomist Alaaddin Kılıç'a 'onur' ödülü
Diyarbakır’da “Kahvaltıcı Alaaddin” olarak tanınan ve kahvaltıyı ilk kez servise açarak bu alanda ünlenen Alaaddin Kılıç, yıllar önce de kentte yine bir ilke imza attı.

 

 

 

Türkiye’nin yanı sıra, Irak, Suriye ve Ürdün’de Gastronomi alanında faaliyet yürüten Mezopotamya Anadolu Gastronomi Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği(MAGEKAD), bölgede unutulmaya yüz tutmuş yemek çeşitleriyle ilgili araştırmalar yaparak gün yüzüne çıkaran Gastronomist Alaaddin Kılıç’a ‘Onur’ belgesi verdi.
 

Diyarbakır’da “Kahvaltıcı Alaaddin” olarak tanınan ve kahvaltıyı ilk kez servise açarak bu alanda ünlenen Alaaddin Kılıç, yıllar önce de kentte yine bir ilke imza attı. Suriçi’nde tarihi Ulu camii yanında bulunan ve daha önce kahvehane olarak kullanılan eski bir Değirmen’in restorasyonunda büyük Değirmen taşını ortaya çıkaran Alaaddin Kılıç, kafe ve kahvaltı salonunun ismini de Ding Değirmen evi koydu.

Diyarbakır’ın tarihi Sur içini görmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Ding Değirmen Evi’nde hizmet veren Alaaddin Kılıç’ın Mezopotamya coğrafyasında unutulmaya yüz tutmuş yemek çeşitlerini tekrar gün yüzüne çıkarmak için sarf ettiği çaba Mezopotamya Anadolu Gastronomi Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği(MAGEKAD)’ın da gözünden kaçmadı. Diyarbakır’da her yıl düzenlenen “Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı” nda sergilediği yemeklerle de adından söz ettiren Alaaddin Kılıç’a Mezopotamya Anadolu Gastronomi Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği(MAGEKAD) tarafından “Onur” belgesi verildi.