GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ağustos 2024 00:10

Diyarbakır Çamlıca Basketbol Kulübü, TÜBAD 20. Yıl Özel Turnuvası ve Kutlamalarında yer alacak

Diyarbakır Çamlıca Basketbol Kulübü, TÜBAD 20. Yıl Özel Turnuvası ve Kutlamalarında yer alacak
Diyarbakır Çamlıca Basketbol Kulübü'nün U-12 takımı ve antrenörleri,

Ankara'da 13-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) tarafından düzenlenecek olan TÜBAD 20. Yıl Özel Turnuvası'na katılmak üzere özel olarak davet edildi. Bu turnuva, Türk basketbolunun geleceğine ışık tutan minik sporcuların yeteneklerini sergilemeleri için önemli bir platform sunuyor.

Ankara DSİ Spor Kulübü, Türk Telekom Ankara, Erzurum DSİ ve Şanlıurfa İlgi Okulları gibi Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen takımların katılacağı bu prestijli turnuva, minik basketbolcular için hem sportif gelişim hem de sosyal ve kültürel açıdan büyük bir önem taşıyor. Diyarbakır Çamlıca Basketbol Kulübü U-12 Takımı, bugün sabah saatlerinde bu önemli turnuvaya katılmak üzere yola çıktı.

Kulübün Asbaşkanı Av. Cihat Gökçe, bu özel davet için TÜBAD'a teşekkürlerini ileterek, turnuvanın il ve bölge basketbolunun geleceği açısından kritik bir rol oynadığını vurguladı. Gökçe, yola çıkan takımına ve turnuvada mücadele edecek tüm takımlara başarılar diledi.

Bu turnuva, aynı zamanda TÜBAD'ın 20. kuruluş yıl dönümüne denk geliyor. Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği, 20 yıllık köklü geçmişi ve basketbol ahlakı ile Türk basketboluna önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Bu özel kutlamalar kapsamında, Diyarbakır Çamlıca Basketbol Kulübü'nün efsane başantrenörü ve TÜBAD Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yıldırım da Ankara'da düzenlenecek olan törenlere katılacak.

Asbaşkan Av. Cihat Gökçe, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği'nin ilke ve faaliyetlerini kulüp olarak sonuna kadar desteklediklerini belirtti. Diyarbakır'da basketbolun gelişimi için ulusal düzeydeki basketbol camiasından kopuk olmadıklarını, aksine ülkenin önde gelen değerli kurum, kuruluş ve şahsiyetleri ile her zaman birlik içinde olacaklarının altını çizdi. Bu tür turnuvaların, genç sporcuların hem sportif hem de kişisel gelişimlerine katkı sağladığını belirten Gökçe, ülke basketbolunun geleceğini şekillendirecek olan bu tür organizasyonların devamlılığının önemini vurguladı.

Diyarbakır Çamlıca Basketbol Kulübü, TÜBAD 20. Yıl Özel Turnuvası'nda sergileyeceği performansla sadece kendi ilini değil, tüm bölgeyi temsil edecek. Bu turnuvanın, genç yeteneklerin kendilerini göstermeleri ve Diyarbakır basketbolunun geleceği için umut vadeden bir adım olması bekleniyor.