GÜNDEMHaber Girişi : 17 Mart 2025 00:38

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin 4 ayrı noktasına kurdukları iftar çadırlarında Ramazan ayı boyunca günlük 6 bin 500 kişiye iftar yemeği veriyor..

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin 4 ayrı noktasına kurdukları iftar çadırlarında Ramazan ayı boyunca günlük 6 bin 500 kişiye iftar yemeği veriyor..
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin dört ayrı noktasında kurduğu iftar çadırlarında günlük 6 bin 500 kişiye iftar yemeği veriyor. Ramazan’ın 16. gününe kadar iftar çadırlarında yemek dağıtımı sorunsuz şekilde devam etti.

Dört Merkezde İftar Hizmeti


Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı Ramazan ayında Dağkapı Meydanı, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenişehir ilçesi Ben û Sen Parkı ve Bağlar Peynirciler Çarşısı civarındaki Tandır Evi Parkı’nda kurulan iftar çadırlarında sıcak yemek ikramında bulunuyor.

“Yoğun Bölgelerde Hizmet Veriyoruz”


Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serap Yıldırım, iftar çadırlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı boyunca halkımıza dört ayrı noktada, yoğunluğun olduğu bölgelerde sıcak yemek vermeye devam ediyoruz. Günlük 6 bin 500 kişiye yemek sunarak, 29 gün boyunca toplamda 188 bin 500 kişiye iftar yemeği ulaştırmış olacağız. Menümüzde dört çeşit yemek olacak.” dedi.

Yemeklerin temiz ve hijyenik koşullarda hazırlandığını vurgulayan Yıldırım, Ramazan boyunca denetimlerin devam edeceğini ve Zabıta Daire Başkanlığı’nın iftar çadırlarında güvenlik önlemleri aldığını belirtti.

“İftarlarımızı Rahatlıkla Açıyoruz”


İftar çadırlarından faydalanan vatandaşlar, sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dağkapı Meydanı’ndaki iftar çadırında iftarını açan 69 yaşındaki emekli Ali Yaşar, “Allah razı olsun, yaklaşık 14 gündür gelip burada iftar açıyoruz. Yemekler çok güzel, etleri bol veriyorlar. Çadırların kapalı olması ve yemeklerin paketlenmiş olarak hazırlanması da bizleri sevindirdi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Çocuklu aileler için, çocuk arabasını içeriye getirmelerine yardımcı olan ve ailelere destek sağlayan bir ekip kurulmuştur. Bu ekip, gençlerin katılımıyla ailelere yardım etmektedir.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören kardeşine refakat etmek için Bitlis’ten gelen Bahri Kaçmaz ise, “Beş gündür burada iftar yapıyoruz. Bu imkânı sunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarız. Evimizde bile bu kadar güzel, etli yemekler her gün yapılmıyor. Tatlı, çorba, su ve ekmek düzenli olarak veriliyor. Tertemiz paketlenmiş halde alıyoruz. Bu, örnek bir insani davranış. Yemeği yapan ustalardan da Allah razı olsun. Allah eksikliklerini vermesin.” ifadelerini kullandı.

 

 

ÖZEL HABER: YILMAZ ACU