GENEL Haber Girişi : 07 Temmuz 2020 13:32

‘DİYARBAKIR’A HİZMET SEVDASIYLA BU KUTLU YOLA ÇIKTIK’

‘DİYARBAKIR’A HİZMET SEVDASIYLA BU KUTLU YOLA ÇIKTIK’
D.BAKIR- Yerel Yönetimler Derneği Diyarbakır İl Başkanı Hamza Serçek, Dernek olarak, Diyarbakır’ın vizyonuna katkı sağlamak, bu yöndü bütün vatandaşlarımızla fikir ve gönül birlikteliği yapmak hedefinde olduklarını söyledi. Açıklamalarda bulunan Ziraat Ba
AMACIMIZ, YEREL YÖNETİMLERLE VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA KÖPRÜ KURMAK


‘Amacımız, Yerel Yönetimlerle, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve muhtelif meslek gruplarına mensup yetkililer arasında diyalog köprüsü kurarak, kentimizin faydasına olacak her türlü projede iş birliği ve gönül birlikteliği yapmak. Yerel Yönetimler Derneğimizin Genel Merkezi Başkentimiz Ankara’da. Bizler, kadirşinas Diyarbakır halkının sorunlarına ses olmak, bu sorunların kalıcı ve köklü çözümlere kavuşması noktasında, elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Başta Belediyelerimiz olmak üzere, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, muhtelif meslek gruplarına mensup derneklerimiz ve SİAD’larımız ile, diyalog kurarak dayanışma köprüleri kurmak, enformasyon birikimimizi paylaşarak, istişarelerde bulunmak, mukaddes Diyarbakır ve halkımıza faydalı projeler üretmek için, herkesle iş birliği ve güç birliği yapmaya hazırız.


Artık bütün vatandaşlarımızın, ister bireysel, ister toplumsal sorunlar için, gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeleri için, rahatlıkla kapısını çalabilecekleri bir derneği var. Belediyelerimiz, Özel İdare, muhtarlarımız ve bütün vatandaşlarımızla beraber, sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız. En ücra yerleşim birimlerimize kadar, herkesin dertleriyle dertlenmeye ve paydaşı olmaya hazırız. Hedeflerimiz doğrultusunda, Diyarbakırlı bütün hemşehrilerimizi hem çay, kahvemizi içmeye, hem de bütün proje ve hedeflerimizi onlarla paylaşarak istişarelerde bulunarak, fikirlerini almak için derneğimize bekliyoruz. Bizleri bu göreve getiren Genel Başkanımız Ahmet Mikdat Güneş ve bütün Yönetim Kurulumuza en kalbi duygularımızla teşekkür ediyorum.





Diyarbakır’a çok yönlü katkılar sunabilmek, fikir, proje, öneri ve hedeflerini paylaşmak isteyen bütün vatandaşlarımızı, derneğimizde ağırlamaktan gurur duyacağımızı bir kez daha belirtmek isterim’.

Diyarbakır’da sevilen ve sayılan eski bürokratlardan olan, Ziraat Bankası Emekli Müdürü Hamza Serçek, şöyle devam etti:

‘Uzun yıllar, bir kamu bankasında muhtelif görevlerde bulundum. Son olarak Şube Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra, emekliye ayrıldım. Başkent Ankara’mızın, Çankaya İlçesinde bulunan Yerel Yönetimler Derneği, bilindiği üzere, misyonu ve vizyonu itibarıyla, Aziz vatanımıza ve milletimize hizmet sunabilme noktasında, çok yönlü hedefleri olan bir kurum. Kamu ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve sorun çözme kabiliyetinin artırılması, sosyal sorunların tespiti ve çözümü için yerel yöneticiler ve kuruluşlarla iş birliği içinde olmayı hedefleyen kurumumuz, bilimsel ve etik değerler ışığında çalışmalarını geniş bir yelpazede sürdürmekte.



Araştırma, anket, eğitim, danışmanlık ve yayın faaliyetlerinde bulunmak, ilgili kurumlara projeler geliştirip, desteklemenin yanı sıra, Ulusal ve Uluslararası alanda kamu ve yerel yönetimler bazlı toplumsal sorunların tespiti ve çözümünde katkılar sunmak hedefleriyle faaliyetlerde bulunmakta. Bu hedeflere ulaşabilme noktasında, kurulan komisyonlarımızda görev alan birbirinden değerli ve konusunun uzmanı arkadaşlarımız, sürekli olarak projeler üreterek, toplumumuzun istifadesine sunabilme noktasında gayret gösteriyorlar.


AR-GE ve Eğitim Komisyonumuz, Sosyal Politikalar ve Halkla İlişkiler Komisyonlarımız, toplumumuza her alanda en iyi hizmeti sunabilmek, potansiyel kaynakların harekete geçirilerek, teknolojiye dayalı yaklaşımları geliştirmek ve uygulamak hedefleriyle çalışmalarına devam etmekte. Branşında uzman bilirkişi ve danışmanlarımız, çözüm ortaklarımız ile beraber, tüm belediyecilik hizmetlerine katkı sunmak, teknoloji dönüşümü sağlayacak yatırımları desteklemek için, Yerel Yönetimler Ailesinin mensubu olarak, elimizden gelen gayreti göstereceğiz’.



KALICI VE KÖKLÜ PROJELER İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ


Unutmamak gerekir ki, ‘Vatan Sevgisi İman’dandır’. Bizler bu şiarla çıktığımız kutlu yolculukta, devleti ve milletini seven, kadirşinas halkımıza olabildiğince en üst düzeyde ve kaliteli hizmetler sunabilme noktasında, bizimle beraber omuz omuza mücadele etmek isteyen bütün vatandaşlarımıza, hem derneğimizin, hem de kalbimizin kapıları açıktır.


Adanmışlık ruhuyla hareket ederek, mukaddes kentimizin faydasına olacak her türlü fikir, proje ve çalışmaya sonuna kadar destek olacak, kentimizin sorunlarının kalıcı ve köklü çözümlere kavuşması noktasında var gücümüzle mücadele edeceğiz. Misyonumuz doğrultusunda, yerel, ulusal ve uluslararası alanda, kamu ve yerel yönetimler bazlı toplumsal sorunların tespiti ile köklü çözümlere kavuşması için, güvenilir, tecrübeli ve bilimsel veriler ışığında, sosyal politikalar gerçekleştirebilmek için ilgili bütün kurumlarla işbirliği ve diyalog kurabilmek ve yeni hizmet modelleri geliştirebilmek noktasında, bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da, elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sabri Tekidi 07 Temmuz 2020 00:00

    Hayırlı olsun Allah utandırmasın başarılar dilerim başkanım