GENEL Haber Girişi : 11 Aralık 2019 18:57

DİYAR KABLO, GÜNEYDOĞU’NUN GURUR KAYNAĞI OLDU

DİYAR KABLO, GÜNEYDOĞU’NUN GURUR KAYNAĞI OLDU
BAKIR- Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firmalar, özellikle son yıllarda yaptıkları hem teknoloji, hem de üretim ve ihracat atağıyla, dikkatleri üzerine çekiyorlar. Elazığ yolu üzeri 22. Kilometre üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi 1.
Organize Sanayi Başkanı (OSB) Aziz Odabaşı da, Diyarbakır’da imalat yapan firma yetkililerini, özellikle yabancı yatırımcılar ve ticaret erbabını zaman zaman Diyarbakır’a davet ederek, kentte bir dizi toplantılar, ziyaretler ve istişare amaçlı görüşmelerin yapılmasını sağlıyor. Böylelikle Diyarbakır fabrikalar ve muhtelif sektörlerde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının, yeni pazarlara açılabilmesi noktasında, çalışmalar gerçekleştiriyor. Açıklamalarda bulunan OSB Aziz Odabaşı, şunları söyledi: ‘Firmalarımız, fabrikalarımız ve sanayi kuruluşlarımızın yeni pazarlara yönelebilmesi, diğer ülkelerde gelişen teknolojiyi yakından takip edebilmeleri ve firmalar arasındaki işbirliğini artırabilme amacıyla, farklı ülkelerden yatırımcılar, sanayiler ve iş insanlarını kentimiz davet ediyoruz.


Bu kapsamda Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da Enerji ve Elektrik ile ilgili taahhütler ve projeler konusunda faaliyet gösteren, bunun yanı sıra Elektrik sektöründe mağazaları bulunan konuklarımızı, bir dizi çalışmalar yapmak, istişarelerde bulunmak ve ticaret bağlantıları yapmak amacıyla, Diyar Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırıcı bey ve kurmay kadrosuyla buluşturduk. Diyar Kablo Yönetim Kurulu Başkanımız ve kurmay ekibiyle, konuklarımız son derece verimli istişareler ve toplantılar yaptılar. Ayrıca, geleneksel misafirperverliğimizin en güzel örneklerini sergileyen Mehmet Kırıca bey ve ekibine, teşekkür ediyoruz.



Konuklarımıza Diyarbakır İlimizin genel perspektifi, kurulu bulunan fabrikalarımız, sanayi firmalarımız hakkında detaylı bilgiler aktardık. Görüşmeler sonucunda, Diyar Kablo Firmamız, Burkina Faso’dan gelen konuk iş insanlarıyla, ortak çalışma konusunda anlaşmaya vardılar. Bizim için bir hayli sevindirici bu gelişmenin yanı sıra, OSB olarak, Burkina Faso’dan gelecek heyetler, iş insanları ve yatırımcılarla, önümüzdeki süreçte çok daha geniş bir çerçevede iş birliği yapacağız. İlimiz Organize Sanayi’de faaliyet gösteren firmalarımız arasındaki dostluk, kardeşlik köprülerine yeni halkalar eklemek ve ticari alış verişimizi olabildiğince üst seviyeye çıkarmak notasında mutabakata vardık.

Bir çok firmamızın yetkilileriyle, Burkina Faso’dan gelen konuklarımız buluşturarak, yaptığımız görüşmelerde, yeni işbirlikleri ve ortaklıklar kurma noktasında mutabakata vardık. Böylelikle, Diyarbakır İlimizin üretim kapasitesi arttıkça, hem kentimize yeni katma değer sağlayacak ve hem de istihdama katkı sunacağız. Önümüzdeki süreçte, farklı ülkelerin iş insanları, yatırımcıları ve sanayicileri ile de buluşmalar yapıp, işbirliklerimizi artırarak sürdüreceğiz’. 


 
SEKTÖRÜN ÖNCÜ KURULUŞU OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

 Diyar Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırıcı ise, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ‘Öncelikle Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Aziz Odabaşı ve tüm Yönetim Kurulu üyelerimize, en kalbi duygularımızla teşekkür ederiz. Yaptığımız bir dizi istişareler sonucunda, Burkina Faso’dan gelen değerli konuklarımızla, fabrikamızda üretilen, kaliteli ürünlerimizi kendilerine tedarik etmek üzere anlaşarak gerekli sözleşmelerimizi imzaladık. Diyar Kablo olarak, 2006 yılında Diyarbakır 1. Organize Sanayi Bölgesinde 3 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam da18 bin metrekarelik alan üzerinde Fabrikamız çalışmalarına start verdi. Artan talep doğrultusunda 3 bin metre kare olan kapalı alanı 8 bin metre kareye çıkardık. Diyar Kablo markasıyla kablo üretimine de başlamış bulunmaktayız.



Son yıllarda, Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesiyle beraber başta Irak, Suriye olmak üzere bir çok ülkeye ihracat yapmaya başladık. Ayrıca Kuzey Afrika ve Batı Afrika ülkelerine de ürünlerimizin ihracatına start verdik. Üretim bandına kattığı yeni enjeksiyon makineleri ile DYR LIGHTING, yani Diyar Aydınlatma markasıyla elektrik malzemeleri, aksesuar ve aydınlatma armatürleri ile imalatına başladık.

Aydınlatma sektöründe hızla ilerlemesini sürdüren DYR LIGHTING (DYR Aydınlatma) şu an, ülkemizin bir çok farklı noktasında, raflarda yerini almış durumda. Satış mağazamız DİYARSAN Elektrik ise, Diyarbakır'ın en işlek semtinde 3 Katlı ve iki bin metrekarelik alanıyla bölgemiz genelinde hizmet vermekte. Her geçen gün sektördeki, pazar payımızı arttırarak yükselen bir grafik sergiliyoruz.



40 Personelimiz ve 400 satış noktası bulunmakta. Firmamızın kuruluşundan itibaren, hızla Diyarbakır ve Bölgemiz genelinde satış ve pazarlama ağı kuruldu. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerimize ağırlıklı olarak satış yapıyoruz.
 
Seri imalata geçtikten sonra, iç piyasada pazar ağımızı, Akdeniz ile İç Anadolu Bölgeleri olarak genişletmiş bulunmaktayız. Diğer bölgelerimizden de talepler alıyoruz. Ayrıca, kablo ürünlerimizin yaklaşık yüzde 90 oranında, Türkiye dışına ihraç edilmesi, Diyarbakır İlimiz açısından gurur vericidir’.




ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.