GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ağustos 2024 00:27

DİkO Başkanı Mehmet Yüksel’den Kahramanmaraş Elbistan Ekinözü İçmeler Bölgesine Tepki

DİkO Başkanı Mehmet Yüksel’den Kahramanmaraş Elbistan Ekinözü İçmeler Bölgesine Tepki
Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi sınırlarındaki Ekinözü İçmeler bölgesinde yaşanan deprem sonrası önemli bir tepki gösterdi

Haber: REMZİ BURULDAY
 

Yüksel, bölgede hasar gören ve 18 aydır ilgisiz bırakılan doğal zenginlik olan şifalı su kaynağına yönelik eksiklikleri dile getirdi.

Yüksel, bölgenin Türkiye’nin önemli doğal zenginliklerinden biri olan ve özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde tercih edilen böbrek taşı gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen şifalı su kaynağının deprem sonrası viran halde olduğunu belirtti. Bölgede bulunan yüzlerce otelin ve binlerce insanın ziyaret ettiği bu alanın, depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen herhangi bir onarım çalışmasının yapılmamış olmasına şaşırdığını ifade etti.

Yöre halkının, yetkililerin bölgeye ilgisiz kaldığını ve turizmin temel kaynaklarından biri olan bu bölgeye hiçbir yardım yapılmadığını iddia ettiğini aktaran Yüksel, “Şifalı su ziyaretinde bizzat şahit olduğum enkazların bile hâlen kaldırılmamış olması, dışarıdan gelen misafirlerin şok yaşadığını ve çoğunun geri döndüğünü gözlemlediklerini” söyledi. Ayrıca, bölgede yaşayanların geçim sıkıntısı çektiğini ve bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Yüksel, devletin bir an önce bölgeye el atarak yeniden inşa etmesi ve bölgenin geçim kaynağı olan turizmi tekrar canlandırması gerektiğini vurgulayarak sözlerini noktaladı.