GENEL Haber Girişi : 23 Temmuz 2018 01:30

‘ÇÜNGÜŞLÜ GENÇLER HAYATA KARIŞIYOR’ PROJESİNE ONAY

‘ÇÜNGÜŞLÜ GENÇLER HAYATA KARIŞIYOR’ PROJESİNE ONAY
ÇÜNGÜŞ- Diyarbakır’ın Çüngüş İlçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projelerine Destek Programı kapsamında Çüngüş Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) tarafından hazırlanan ‘Kaynaştırma Öğrencileri Hayata Karışıyor’ isimli projenin Bakanlık tarafı
Alınan bilgiye göre, bir süre önce Çüngüş Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) tarafından hazırlanan projenin,  Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulduğu ve Bakanlık tarafından onaylanarak, desteklenecek projeler listesine dâhil edildiği belirtildi. 
‘Kaynaştırma Öğrencileri Hayata Karışıyor’ projesinin Bakanlık tarafından desteklenecek olmasının, İlçeye büyük faydalar sağlayacağı ve bu kararın İlçe genelinde büyük sevince yol açtığı kaydedildi. 



BÜYÜK KAZANIMLARI BERABERİNDE GETİRECEK 

Açıklamalarda bulunan Çüngüş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Baran, ‘Bu proje uygulanmasıyla Beden Eğitimi derslerinde, kaynaştırma öğrencilerimizin fiziksel hareketlerini geliştirmek ve öğrencilerimizde olumlu benlik kavramını geliştirmeyi amaçlamaktayız’ dedi. 
Çüngüş Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Okul Müdürü Ali Akmeşe ise, şunları söyledi: 
‘Bu projemiz kapsamında İlçemizde kurulacak spor alanında hem kaynaştırma öğrencilerimiz beden eğitimi derslerine aktif bir şekilde katılabilecekler ve hem de kendilerine olan öz güvenleri yükselecek.  
Ayrıca ilçemizde beden eğitimi yüksek okullarına hazırlanan gençlerimiz, fiziki mülakat sınavlarında yüksek puanlar alarak istedikleri beden eğitimi bölümlerine yerleşebilecekler. 



Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitimlerini tamamlayarak, hayata atılabilmeleri noktasında bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz’. 


ÖĞRENCİLER VE VELİLER BİR HAYLİ SEVİNÇLİ 

Öte yandan veliler de, söz konusu projenin Bakanlık tarafından desteklenecek projeler arasında yer almasının, son derece sevinçli olduğunu belirterek, duygularını şöyle dile getirdiler: 
‘Bakanlık yetkililerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Okulumuz Müdürlüğüne ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu proje sayesinde, kaynaştırma öğrencilerimiz aktif olarak beden eğitimi derslerinden istifade edebilecekler. 
Ayrıca tercihlerini de, istedikleri beden eğitimi bölümlerine yapabilecekler. Emeği geçen bütün kurum ve yetkililerine en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz’. 
Öte yandan sevinçlerini dile getiren öğrenciler de, başta Bakanlık yetkilileri olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürlüğü’nün çabalarının takdire şayan olduğunu belirterek, ‘Büyüklerimizin bize olan güvenlerine layık olabilmek için, Eğitimimizi en iyi şekilde tamamlayabilmek için büyük gayret göstereceğiz’ şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.