GENEL Haber Girişi : 26 Temmuz 2019 23:37

ÇOCUKLARIN UMUDU OLAN REHABİLİTASYON MERKEZİ

ÇOCUKLARIN UMUDU OLAN REHABİLİTASYON MERKEZİ
Fizyoterapi, İşitme ve Zihinsel ana başlıklar altında eğitim faaliyetlerine devam eden Merkez, konusunda yılların tecrübesine sahip Eğitimci kadrosuyla çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürmekte.
 Fizik tedavi ünitesinde Uzay terapi, elektroterapi cihazları ve kişisel yürüme robotu gibi en son çıkan teknolojik yöntemleri kullanılan merkezde, öğrenciler evden servisle hostesler eşliğinde alınarak, kurumdaki eğitim programlarına başlatılmakta. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini Eğitmenleri eşliğinde verilen öğrencilere, fizik tedavi hizmetleri, zihinsel engelli bireylerin eğitimi, öğrenme güçlüğü, Türkçe, Matematik dersleri, down sendromlu bireylerin eğitimi, işitme engelli bireylerin eğitimi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, aile eğitimi ve danışmanlık hizmetleri, konusunun uzmanı Eğitmenler, fizyoterapistler ve psikologlar eşliğinde verilmekte. 


 
 Elif Hanım Yasemin Özel Eğitim Merkezi ayrıca terapi (kapalı yüzme havuzu) merkezi ve hippoterapi üniteleriyle de, profesyonel hizmetler sunmakta. Merkezde, Havuzlu tedavi ile beyin felci olan çocukların rehabilite edildikleri ve “Serabral palsi (beyin felci) hem pediyatrik lokomat, hem de havuz tedavisi (hidroterapi) pediyatrik lokomat ve havuz tedavisi ile rehabilite edildikleri kaydediliyor. Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak hareketlerin daha kolay yapılabilmesinin sağlandığını belirten Eğitmenler, kas ve eklemlerin sertliklerine engel olacak hareketler yapıldığını belirterek, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak şu görüşleri dile getirdiler: “Su içi rehabilitasyonun yanında bir yandan pediatrik lokomat tedavisi, bir yandan da klasik fizik tedavi uyguluyoruz.



Otizm, zihinsel, işitme, fiziksel engelli bireyler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti, aile eğitimi ve psikolojik destek ve fizyoterapi hizmeti sunuyoruz. Kişisel bakımları konusunda eğitimler vermekteyiz. Bedensel engelli bireylerin yapılan tedavi sonrasında fiziki olarak kendilerine yetebilecek seviyede getirebilmektedir. Bu bireylerimizin yapılan eğitimler sonucu sosyal hayata katılımları sağlanmakta. Evlerinden alıp okula getirmekteyiz, sabah ilk iş olarak kahvaltılarını veriyoruz. Öğlen de yemeklerini yediriyoruz. Çok uyum içerisindeyiz. 


 
 SOSYAL ETKİNLİKLER TAM GAZ DEVAM EDİYOR 
 
 Ekibimiz, çocuklarımıza gereken öz bakım ihtiyaçlarını öğrencilere yardımcı olarak karşılanmakta. Elif Hanım Yasemin Özel Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi olarak, herşeyin en güzel hizmetini yapmaya çalışıyoruz. Engelli bireylere hizmet etmek, bizim için onurdur. Ayrıca, okulumuzda, hijyene son derece önem vermekteyiz. Disiplinli hijyene dikkat ederek kaliteli personelimiz ile Kurumumuzda zihinsel engelli, işitme engelli, fiziksel engelli ve öğrenme güçlüğü olan çocuklarımıza eğitim vermekle beraber ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktayız.



Kurumumuz bünyesinde zihinsel engelliler öğretmeni, işitme engelliler öğretmeni, uzman öğretici, rehber öğretmenler, psikolog ve Fizyoterapistler eşliğinde kaliteli bir eğitim veren geniş eğitim kadrosu ile hizmet sunmaktayız. Eğitim kadromuzun yanı sıra, eğitimli şoförler, Servis hostesleri ve yardımcı personeller dahil olmak üzere, geniş ve donanımlı bir kadroyla hizmet sunmaktayız. Bunun yanısıra, Elif Hanım Yasemin Özel Eğitim Merkezi'nde grup ve sosyal etkinlik faaliyetlerimiz devam etmekte.’ 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.