GENEL Haber Girişi : 16 Haziran 2019 17:26

CANSEVEN KOLEJİNDE KARNE HEYECANI

CANSEVEN KOLEJİNDE KARNE HEYECANI
Diyarbakır’ın güzide ve köklü Eğitim-Öğretim okullarından olan Özel Canseven Kolejinde oldukça geniş bir katılımla yapılan karne dağıtım töreni, renkli görüntülere sahne oldu. 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminin sona erdiği şu günlerde, Özel Canseven Okull
Karne dağıtım törenine, Canseven Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Canseven, , okulun Eğitimci ve İdareci kadrosunun yanısıra, veliler, öğrenciler, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  
Karne dağıtım töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Hamit Canseven, bu Eğitim-Öğretim dönemini de başarıyla tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: 




BİLGİ TARLALARINA TOHUMLAR EKMENİN MUTLULUĞU 

 ‘Kıymetli velilerimiz, Eğitim neferlerimiz ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız. Koca bir yıl boyunca bilgi tarlanıza ektiğiniz tohumların filizlenmesi ve tomurcuk açmasını hep beraber izledik. Yeri geldi kendi kişisel becerileriniz ile, yeri geldi öğretmenlerinizin katkıları ile yeşertmiş olduğunuz bu tohumların şimdi hasat vakti.



Hep beraber çok çalıştık ve bunun meyvesini hep beraber görüyoruz. Unutmayın ki En doğal ve en güzel su Kaynağından içilen sudur. Simdi sizden Hamit Hocanız olarak bu yaz döneminde de bol etkinlik, bol eğlence ve bir o kadar da kitap okumanızı bir sonraki yıla daha deneyimli ve hazır gelmenizi bekliyor hepinizi kocaman kucaklayıp yanaklarınızdan öpüyorum. 



HEDEFİMİZ, ÇITAYI HEP DAHA YUKARILARA TAŞIMAK 

 Değerli Velilerim, Öncelikle bu heyecanımızı bizlerle beraber paylaştığınız için hepinizi yürekten kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yaz tatili başlamış bulunuyor. Koca bir yılın ardından yavrularımızın bu tatillerinde yapmaları gerekenlere el birliği ile yardımcı olalım. Çocuklarımız Aileleri ile, sevgi ve saygıyla, ilgiyle, sohbetle, doğayla geçecek bir yaz tatili için sizlere bir kaç önerimiz olacak. 



Mesela; Çocuklarımız ile birlikte doğa yürüyüşleri yapın. Tarihi ve kültürümüzü öğrenmeleri için tarihi yerleri birlikte gezin, Birlikte yemek yapın, Sinema ve tiyatro ya birlikte gidin. Dinlenme anlarınızda kendi çocukluğunuzu onlara anlatın, Bilen velilerimiz yavrularımız ile birlikte satranç oynasın lütfen, Bilmeyenlerimiz de onlardan size öğretmelerini isteyin. 



Sıklıkla aile büyüklerinizi birlikte ziyaret edin lütfen, İmkân doğrultusunda birlikte tamirat yapın. Birlikte az da olsa bir ihtiyaç sahibine yardım edin. Ayrıca, çocuklarımızın en büyük hasreti olan onlarla birlikte top oynayıp vakit geçirmeniz. Bunu onlardan mahrum bırakmayın lütfen. Bunlar bizim sizlere olan naçizane önerilerimiz Tabi ki daha fazlasını yapmak sizlerin elinde. 



‘Her zaman sorumluluk bilinciyle hareket eden, hayata artı değer katabilecek, yenilikçi nesiller yetiştirebilmek amacıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, geldiğimiz nokta, motivasyon kaynağımız olmakta ve hep daha iyiye ulaşma noktasında ilham kaynağımız olmaktadır.  



  
Adanmışlık ruhuyla çıktığımız eğitim seferberliğimizde, bütün eğitimci ve idari kadrolarımız, velilerimiz ve öğrencilerimizle bir bütün olarak, hep daha iyiyi ve güzeli yakalamak şiarıyla, var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.’ Canseven’in konuşmasının ardından söz isteyen velilerden Ali İhsan Demir isimli veli ise ‘Değerli hocalarım; Ben çocuğumu başka bir özel okuldan alıp sizlerin yanına dönem ortasında emanet ettim.




Hem okul müdürünün hem de öğretmenlerimizin bu denli yakın ilgi ve alakası gerçekten beni çok şaşırttı ve bir o kadar da mutlu etti. Allah’a şükürler olsun ki şu 3 aylık kısa süre içerisinde çocuğumdaki hem kültürel hem de akademik anlamda gelişimi aile olarak çok rahat görebiliyoruz. Verdiğiniz emekler için sonsuz teşekkür ederim.’ Yılsonu karne dağıtımının ardından veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin sevinci görülmeye değerdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.